Sisältöjulkaisija

angle-left Väylävirasto: Joensuun ratapihan työt aiheuttavat muutoksia paikallisliikenteen matkustajille

Joensuun ratapihan työt aiheuttavat muutoksia paikallisliikenteen matkustajille

Väyläviraston hanke Joensuun ratapihan parantamiseksi aiheuttaa muutoksia paikallisjunien matkustajille. Kaukojunien tapaan myös paikallisjuniin aletaan nousta uudelta laiturilta 1.

Junat siirtyivät liikennöimään uudelta raiteelta 901 syyskuun alussa. Kaukoliikenteessä uusi aseman reunalaituri 1 otettiin käyttöön samaan aikaan. Tiistaista 21. syyskuuta alkaen myös paikallisjuniin noustaan ja niistä poistutaan laiturilta 1. Järjestely on voimassa kesään 2022 asti.

– Matkustajien turvallisuus kohenee ja liikkuminen helpottuu, kun kaikkiin juniin pääsee korkealta asemalaiturilta, toteaa projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Kauko- ja paikallisjuniin kuljetaan kuitenkin hieman eri kohdasta asemalaituria. Kaukojunien pysähdyspaikka on aseman etelän puoleisessa päädyssä. Kulku paikallisjuniin on laiturin 1 pohjoispäädystä, uuden parkkitalon kohdalta.

Kulkureitit laitureille merkitään työvaiheita mukaillen aitauksin ja opastein. Asemalla liikkuvien tulee seurata opasteita ja noudattaa varovaisuutta.

Joissakin poikkeustilanteissa junat käyttävät Sirkkalan alikulkusillan kohdan väliaikaista laituria, mutta näissä tilanteissa matkustajia opastetaan erikseen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.