Sisältöjulkaisija

angle-left Vanhojen kerrostalojen esteettömyyttä voi parantaa hissien jälkiasennuksella – tule tutustumaan hissiremontin tekemiseen

Vanhojen kerrostalojen esteettömyyttä voi parantaa hissien jälkiasennuksella – tule tutustumaan hissiremontin tekemiseen

Joensuun ja koko maakunnan väki ikääntyy, samalla esteettömien asuntojen tarve kasvaa. Joensuussa on vielä paljon hissittömiä kerrostaloja etenkin keskustan alueella.

– Hissi parantaa asumismukavuutta kaikille asukkaille. Hissi lisää ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kotona asumisen aikaa useilla vuosilla, arviolta jopa seitsemän vuotta, kertoo asuntoasiainhoitaja Satu-Sisko Eloranta Joensuun kaupungilta.

Hissittömiin kerrostaloihin voidaan rakentaa hissi jälkiasennuksena. Hissin rakentamista harkitsevat ja esteettömyyskorjauksista kiinnostuneet kutsutaan tutustumaan käynnissä olevaan hissin jälkiasennustyömaahan torstaina 26. lokakuuta kello 17–18. Kohteen osoite on Kauppakatu 2B, Joensuu. Paikalla voi jututtaa taloyhtiön hallituksen jäseniä ja asukkaita, hissiremontin toteuttajaa sekä esteettömyyskartoittajaa ja kaupungin asuntotoimiston edustajaa.

Lisätietoja tilaisuudesta saa asuntoasiainhoitaja Satu-Sisko Elorannalta puh. 050 466 1060 tai Eleve Oy:n Tommi Heikkiseltä puh. 050 344 407.

Hissien jälkiasennukseen on saatavilla avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta sekä Joensuun kaupungilta. ARAn tuki on haettavissa ympäri vuoden. Joensuun kaupungin hakuajat eivät ole vielä tiedossa. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa tammikuussa 2024.
 

Lue myös:
Taloyhtiöt voivat hakea korjausavustusta esteettömyyden parantamiseen (16.10.2023)

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.