Sisältöjulkaisija

angle-left Valo liikuttaa Laulurinteellä jälleen 26.2.–6.3.

Valo liikuttaa Laulurinteellä jälleen 26.2.–6.3.

Joensuun kaupunki valaisee jälleen Laulurinteen yhdessä Valoparta Oy:n kanssa. Ulkoilijat pääsevät taas hiihtämään ja kävelemään valoteoksen keskellä. Valo liikuttaa -tempaus on toiminnassa 26.2.–6.3.2022 iltapainotteisesti.

– Hienoa että taas valon keskelle päästään hiihtämään! Ajat ovat olleet haastavia ja vihdoin näyttäisi, että menemme valoa kohti. Tällä kertaa valoteoksen toteutuksesta vastaa Valoparran puolelta Onni Tahvanainen, kertoo toimitusjohtaja ja valotaiteilija Kari Kola.

Viimevuotisesta Valo liikuttaa -tempauksesta poiketen tällä kertaa on luvassa omatoimisen liikkumisen lisäksi myös joukko oheispalveluja.

Kontiolahti Outdoor on keksinyt elvyttää keskiaikaisen, Alpeilta lähtöisin olevan talviurheilulajin uudestaan eloon. Kyseessä on laji nimeltä jääkolkka ja nyt käsillä olevat pelivälineet on kierrätyshengessä tehty Joensuun kauppatorin peruskorjauksesta ylijääneistä graniittikivistä. Kolkat muistuttavat ylösalaisin käännettyä yksijalkaista lypsyjakkaraa ja ne on tehnyt joensuulainen kivialan yritys Sulokivi Oy. Peli muistuttaa curlingia ja petankkia, jota pelataan 8 x 20 -metrisellä kentällä ja tätä erikoisuutta pääsee Laulurinteellä kokeilemaan.

Joensuun Katajan hiihtojaosto Hiihto-Kataja pitää Laulurinteellä hiihtokouluja aikuisille ja lapsille sekä tarjoaa suksienvoitelupalvelua. Noljakan keidas Oy myy alueella ruokaa ja juomaa. Wake4Breakin paksurenkaiset maastopyörät, fatbiket, ovat vuokrattavissa Holiday Linnunlahden vastaanotosta.

Joensuun kaupungin pisteellä pääsee tekemään lumiveistoksia ja lisäksi suunnitteilla on myöhemmin varmistuvia toimintoja lisää. Joensuun nuorisovaltuusto järjestää tempauksen avajaiset lauantaina 26.2. kello 18–21, jolloin luvassa on mm. nauhanleikkausseremonia, DJ-musiikkia, lumikenkäilyä sekä pihapelejä.

– Viime vuonna tekemämme tempaus valaista Laulurinne ja ajaa alueen ympäri kävelypolku oli varsinainen valonpilkahdus koronapimeyden keskelle. Laskurit kirjasivat parikymmentä tuhatta kävelijää ja hiihtäjää, tempaus noteerattiin Kymppi-uutisten kevennyksessä ja somessa herätimme myös laajaa innostusta, kertoo tuottaja Teemu Laasonen Joensuun kaupungilta.

– Talvi on Joensuun matkailun kannalta suuri mahdollisuus ja haluamme kaupunkina jatkossa tuoda esille talvisen Joensuun matkailupalveluita. Meillä on runsaasti lumisia ulkoilukohteita ja hyvä palveluverkosto sekä lyhyet matkat muualta maakunnasta tulla vierailemaan esimerkiksi talvilomaviikon aikana Joensuussa, tarkentaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Lisää tietoja Valo liikuttaa 2022 -tempauksesta on koottu osoitteeseen visitjoensuu.fi/valo-liikuttaa
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.