Sisältöjulkaisija

angle-left Vaara-kirjastot kiinni 7.–8.6. – Kirjaston käytäntöihin pieniä muutoksia

Kaikki Pohjois-Karjalan Vaara-kirjastot ovat kiinni tiistaina ja keskiviikkona 7.–8.6.2022. Kiinniolopäivien syy on kirjastojärjestelmän versionvaihto. 

Versionvaihdon takia myös omatoimikirjastot, verkkokirjasto ja e-aineistot ovat pois käytöstä. Tietokannat suljetaan jo maanantaina 6.6. kello 21, minkä jälkeen verkkokirjastossa ei voi uusia lainoja. Lainojen eräpäivät eivät osu kiinniolopäiville.

Samalla voimaan astuu pieniä muutoksia kirjaston käytännöissä. Jatkossa palautuskehotukset eli niin sanotut myöhästymismuistutukset lähetetään sähköpostilla. Ensimmäinen palautuskehotus lähetetään kaksi viikkoa eräpäivän jälkeen. Jos asiakkaalla ei ole käytössä sähköpostiosoitetta, palautuskehotus lähetetään edelleen postitse. Jokaisesta palautuskehotuksesta kertyy 2 € maksua.

Kirjasto perii myöhästymismaksuja erääntyneistä lainoista entiseen tapaan. Maksuja alkaa kertyä heti eräpäivästä seuraavana päivänä 0,30 €/laina vuorokaudessa. Maksua kertyy enintään 6 €/laina. Lasten ja nuorten aineistosta ei kerry myöhästymismaksua, mutta palautuskehotuksista tulevat maksut koskevat myös lapsiasiakkaita.

Myöhästymismaksut ja palautuskehotukset voi välttää palauttamalla tai uusimalla lainat viimeistään eräpäivänä. Lainat voi uusia itse verkkokirjastossa osoitteessa vaara.finna.fi tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Versionvaihdon jälkeen verkkokirjaston käyttäjätunnuksena toimii vain kirjastokortin numero. Muutoin versionvaihto ei vaikuta verkkokirjaston käyttöön. Kirjastokortin numero nopeuttaa asiointia myös puhelimitse tai chatissa.