Sisältöjulkaisija

angle-left Vaara-kirjastojen uusittu lukudiplomi käytössä

Vaara-kirjastojen uusittu lukudiplomi käytössä

Pohjois-Karjalan Vaara-kirjastoissa otettiin elokuussa käyttöön uudistettu lukudiplomi alakouluikäisille. Lukudiplomi on suunniteltu kouluille, mutta sen materiaalit ovat vapaasti kaikkien ladattavissa verkkokirjastossa. Vaarallisen lukudiplomin on kuvittanut Ninka Reittu

– Uudistetun lukudiplomin painopiste on entistä vahvemmin lukemaan innostamisessa ja oppilailla on enemmän valinnanvapautta, Joensuun seutukirjaston pedagoginen informaatikko Raija Savinainen kertoo.

– Diplomissa ei määritellä valmiiksi, minkä tyyppisiä kirjoja pitäisi lukea, vaan jokainen voi valita itselleen mieleiset kirjat, Savinainen jatkaa.

Vaarallinen lukudiplomi on jaettu luokkapareihin eli diplomipaketit on tehty 1.–2. luokkalaisille, 3.–4. luokkalaisille ja 5.–6. luokkalaisille. Jokaisella luokkaparilla on oma diplomivihkonsa, joka sisältää neljä teemaa. Kaikkien teemojen alta löytyy valikoima kertomakirjallisuutta, runoja, tietokirjoja, sarjakuvia ja kuvakirjoja. Diplomivihoissa on myös luettuihin kirjoihin liittyviä, hauskoja tehtäviä. Perusdiplomin, joka sisältää kuusi kirjaa ja kuusi tehtävää, voi suorittaa diplomivihkoon.  

Verkkokirjastosta voi ladata lukudiplomin suoritusohjeet, tehtävävihon, kirjalistat ja muuta materiaalia. Saatavilla on lukudiplomin ohjaamisen tueksi laadittu opeopas ja kunniakirjapohjat suoritetusta lukudiplomista.

– Verkkokirjastossa olevaa lisätehtäväpakettia taas voivat hyödyntää 12 kirjan tuplomin ja 18 kirjan triplomin suorittajat. Tietysti sitä voi käyttää myös diplomivihon tehtävien sijasta tai lisäksi ryhmän tarpeiden mukaan, Savinainen kuvailee.

Lukudiplomimateriaalit ovat saatavilla Vaara-kirjastojen verkkokirjastossa osoitteessa vaara.finna.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.