Sisältöjulkaisija

angle-left Uutta matkailun kasvusuuntaa haetaan talvi- sekä kokousmatkailusta Joensuussa

Uutta matkailun kasvusuuntaa haetaan talvi- sekä kokousmatkailusta Joensuussa

Joensuussa halutaan etsiä seudun matkailulle uutta kasvusuuntaa talviajan matkailusta sekä suuriin kokouksiin ja konferensseihin liittyvästä matkailusta. Kaupungille on myönnetty hankerahoitus näiden kehittämiseen Euroopan aluekehitysrahastosta ja työ aloitetaan huhtikuussa.

– Korona on kurittanut pahasti sekä matkailua että tapahtuma-alaa myös meillä Joensuussa ja molemmilta aloilta on poistunut osaavaa työvoimaa. Nyt on oikea hetki tehostaa Joensuun potentiaalia sekä talviajan lomamatkailussa että kokoustuotannoissa ja niihin liittyvässä matkailussa, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Talvimatkailun kehittämistoimet pohjautuvat Valo liikuttaa -tempaukseen, jossa Joensuun Laulurinteelle rakennettu valotaideteos on kutsunut sekä paikallisia että vierailijoita hiihtämään ja reippailemaan erikoisvalaistussa ympäristössä. Laulurinteen alueesta halutaan kehittää koko Suomen talvilomaviikkojen kestoinen talvimaailma, joka tarjoaa kattavasti matkailullisia elämyksiä ja oheispalveluita. 

– Joensuusta tykätään kesäkaupunkina, mutta meillä on paljon annettavaa myös talviajan lomamatkailulle, kunhan sille luodaan hyvä kehys ja kootaan toimeliaat joukot yhteen. Visiona on valaista Laulurinne ensi vuodesta lähtien kolmeksi talvilomaviikoksi ja koota yrittäjäkentältä hyvä kattaus toimijoita esimerkiksi vuokraamaan talviliikuntavälineitä, pyörittämään avantosaunaa, tarjoamaan ravintolapalveluita, järjestämään elämysmajoitusta, vetämään hankijoogaa tai toteuttamaan jotain sellaista, mitä täällä hallinnon päässä ei osata itse keksiäkään, tarkentaa tuottaja Teemu Laasonen.

Huoli liikematkustuksen vähenemisestä synnytti ajatuksen panostaa Joensuussa suurten kokousten ja kongressien systemaattiseen hakemiseen sekä toteuttamiseen paikallisvoimin. Digiloikka etäyhteyksien käytössä tulee olemaan vahvasti läsnä myös kongressien kehittämisessä.

– Maailma on muuttunut rajusti kahdessa vuodessa eikä paluuta vanhaan ole näköpiirissä. Haluamme Joensuuhun enemmän suuria valtakunnallisia ja kansainvälisiä kokouksia, jotka toisivat uutta matkailijavirtaa. Panostus sekä talvimatkailuun että kokouksiin voisi vilkastuttaa majoitustoimintaa ja matkailuelämää kesäsesongin ulkopuolella, Laasonen jatkaa.

Talvimatkailun ja tapahtumatuotantojen uusi kasvusuunta -hankkeeseen etsitään nyt osaavia hanketyöntekijöitä projektipäällikön sekä projektikoordinaattorin tehtäviin. Työpaikkailmoitukset sekä hankesuunnitelma löytyvät osoitteesta https://www.joensuu.fi/matkailu. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 300 000 €, josta Pohjois-Karjalan maakuntaliiton myöntämä EAKR-rahoitus (REACT-EU) on 80% ja kaupungin omarahoitus 20%.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.