Sisältöjulkaisija

angle-left Uusittu Uimaharjun kuntosali avattu käyttäjille

Uusittu Uimaharjun kuntosali avattu käyttäjille

Uimaharjun uusittu kuntosali avattiin käyttäjille tämän viikon maanantaina. Kunnostustöiden vuoksi kuntosali oli kaksi viikkoa suljettuna.

Kunnostuksen yhteydessä kuntosalille hankittiin useita uusia laitteita: kyykkyhäkki, ristikkäis- ja ylätalja, penkkipunnerruspenkki, soutulaite sekä käsipainoja (1–18 kg). Lonkan lähennys- ja loitonnuslaite sekä polven koukistus- ja ojennuslaitteet korvattiin uusilla yhdistelmälaitteilla. Lisäksi kuntosalin sekä pukuhuoneiden seinät maalattiin ja painonnostoalueelle ja kyykkyhäkin sekä yhdistelmälaitteiden alle lisättiin uutta kuntosalimattoa. Painonnostoalueen ja kyykkyhäkin eteen lisättiin uudet peilit.

Uusien laitteiden käyttöön käyttäjiä opastetaan tiistaina 17.1.2023 järjestettävässä kaikille avoimessa terveyspäivässä. Terveyspäivän aikana tehdään myös erilaisia terveysmittauksia sekä jaetaan tietoa eri liikuntaryhmistä. Päivä järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan Liikunnan kanssa.

Joensuun kaupungin liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen tähtäävän suunnitelman tavoitteena on, että vuosittain päivitetään yksi kaupungin ylläpitämistä kuntosaleista. Päivitettävien kuntosalikohteiden valinnassa huomioidaan mm.  vuonna 2021 toteutetun liikuntapaikkakyselyn tulokset sekä muut kuntalaispalautteet.

Joensuulaisista vain 18,4 % liikkuu liikuntasuositusten mukaan ja mm. kuntosaleja päivittämällä pyritään nostamaan liikunta-aktiivisuutta. Liikkumissuositusten mukaan aikuisten ja ikääntyneiden tulisi harjoittaa lihaskuntoa ja liikehallintaa vähintään kaksi kertaa viikossa ja sydämen sykettä kohottavaa liikuntaa vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia reippaasti tai 1 tunti ja 15 minuuttia rasittavasti viikossa.

 

Lisätietoa

Antti Korhonen
Liikuntakoordinaattori
antti.korhonen@joensuu.fi / 050 359 8661

Vesa Martiskainen
Liikuntapalvelupäällikkö
vesa.martiskainen@joensuu.fi / 050 076 3930