Sisältöjulkaisija

angle-left Uusien hotellien sijaintimahdollisuuksia selvitetty matkailun tueksi

Uusien hotellien sijaintimahdollisuuksia selvitetty matkailun tueksi

Joensuussa on otettu innostuneena vastaan maakunnan tuoreet majoitustilastot heinäkuulta. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät 32 prosenttia viime vuoden heinäkuusta ja niitä oli 113 000. Kasvu oli erityisen suurta Pielisen Karjalassa, mutta kasvua oli myös Joensuun seudulla. Kaupunki toivoo matkailun positiivisen kehitystrendin jatkuvan Visit Karelian, kehitysyhtiöiden ja kuntien hyvässä yhteistyössä. Tätä varten maakunnan matkailuväki kokoontui torstaina 29.8. Visit Karelian järjestämään matkailun ajankohtaisseminaariin.

Joensuun kaupunki on matkailun kehittämisen tueksi selvittänyt uusien hotellien sijoittumismahdollisuuksia kaupunkiin. Kaupungin omistamilta alueilta on keskustan tuntumasta löytynyt kolme mahdollista sijaintia uudisrakennukselle: Lähtelänmäki, Penttilänranta ja nykyisen konservatorion päärakennuksen tontti. Lisäksi kaupungilla on omistuksessaan erityiskohteita, jotka saattaisivat olla muutettavissa hotelliksi. Näitä ovat Pielisjoen linna, nykyisen konservatorion suojeltu ns. B-rakennus (Tipula) sekä Lyseon lukion tilat. Myös olemassa olevilla hotelleilla on laajentumismahdollisuuksia ja lisäksi Postitaloon on avautumassa loppuvuodesta uusi huoneistohotelli.

Tässä vaiheessa kaupunki on vasta selvittänyt mahdollisia hotellien sijaintivaihtoehtoja. Yhdenkään hankkeen etenemisestä ei toistaiseksi ole varmuutta. Business Joensuu Oy tekee työtä investointien ja uusien yritysten saamiseksi Joensuuhun. Hotelli-investointien hakeminen on osa tätä työtä.

Sijaintivaihtoehdot on kuvattu tarkemmin liitteessä: Katso hotellien sijaintivaihtoehdot.