Sisältöjulkaisija

angle-left Uusi lounasravintola Lounastamo tarjoilee kotiruoan lisäksi työpaikkoja

Uusi lounasravintola Lounastamo tarjoilee kotiruoan lisäksi työpaikkoja

Salpakadulle, Joensuun kaupungin varikon entisiin tiloihin avautuu tiistaina 2. marraskuuta uusi kahvila ja lounasravintola Lounastamo.

Joensuun työllisyyspalveluiden Taitamon alaisuudessa toimiva, voittoa tavoittelematon ravintola on avoinna arkisin kello 8–15. Maukas kotiruokalounas tarjoillaan kello 10.30–13.30 höystettynä reippaalla karjalaisella asiakaspalveluasenteella.

Lounastamo toimii yhtenä työllisyyspalveluiden Taitamon tiiminä, jonka tehtävänä on tarjota työtä ja jatkopolkuja kohti avoimia työmarkkinoita joensuulaisille työnhakijoille. Myytävät tuotteet valmistetaan alusta loppuun itse, joten tarjolla on monipuolisia työtehtäviä catering-alan osaajien ammatillisen osaamisen vahvistamiseksi.

Arvokkaan työkokemuksen hankkimisen lisäksi Lounastamossa voi suorittaa catering-alan ammattitutkinnon osia yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Lounastamossa voidaan myös arvioida työnhakijan toiminnallista työkykyä.

– Käytännön työtehtävissä saamme hyvän kuvan työnhakijoiden vahvuuksista ja pystymme tarjoamaan yrityksille täsmätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin. Minuun kannattaakin olla yhteyksissä, kun tarvitsee tekijää catering-alalle, sanoo Lounastamo-vastaava Marja Suokas-Korhonen, joka on jo tuttu ’matchmaker’ useille ravintola-alan yrityksille ja osaajille Joensuun alueella.

Suokas-Korhonen kehottaa myös verkostokumppaneita ottamaan yhteyttä, mikäli heillä on catering-alasta kiinnostuneita asiakkaita, jotka voisivat hyötyä valmennuksellisesta työskentelystä Lounastamossa.

Lounastamon keittiön perustamisessa on huomioitu kestävä kehitys ja kiertotalous. Ammattilaistason laitteet ja koneet henkilöstön työasuja myöten on hankittu pääosin käytettynä ja muun muassa astioita on saatu lahjoituksina.

Kahvila- ja lounaspalvelujen lisäksi Lounastamo on jo tuottanut tilaustarjoiluja Joensuun kaupungin tilaisuuksiin ja tätä toiminnan osa-aluetta on tarkoitus tulevaisuudessa laajentaa.

Avajaispäivänä 2. marraskuuta Lounastamossa tarjoillaan pekonilla kuorrutettua lihamureketta ja kanakeittoa. Kun keittiö saadaan toimimaan täydellä kapasiteetilla, ruokalistalle ilmestyy myös kasvisvaihtoehto. Lounasravintolassa on nelisenkymmentä asiakaspaikkaa ja pihassa on hyvät pysäköintimahdollisuudet.

Lounastamon osoite on Salpakatu 1, Joensuu.