Sisältöjulkaisija

angle-left Uusi koulunuorisotyön tiimi Sirkkalaan ja Nepenmäelle tukemaan lasten pysymistä koulussa

Uusi koulunuorisotyön tiimi Sirkkalaan ja Nepenmäelle tukemaan lasten pysymistä koulussa

Joensuussa Sirkkalaan ja Nepenmäelle on luotu koulunuorisotyön tiimi. Sen tehtävä on vahvistaa nuorten pysymistä koulussa ja tukea yhteisöllistä oppilashuoltotyötä koulunuorisotyön menetelmin.

Uuden tiimin taustalla on koulunuorisotyöhanke ”Yhdessä Sirkkalassa ja Nepenmäellä” ja työtä tekemään on palkattu kaksi yhteisöohjaajaa.

Hankkeen tavoitteena on tukea nuorten elämäntaitoja ja ehkäistä syrjäytymistä ja siten vahvistaa nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kiinnittymistä kouluyhteisöön. Nuorten poissaolot kouluissa ovat lisääntyneet viimeistään koronan myötä ja niihin ja muihin koronan näkyväksi tuomiin haasteisiin on tarkoitus vaikuttaa.

– Kouluissa etsitään kokeilemalla erilaisia työtapoja tehdä koulunuorisotyötä. Kohderyhmänä ovat Pielisjoen uuden suuryläkoulun 7.–9.-luokkalaiset ja Nepenmäen 5.–9.-luokkalaiset oppilaat. Moniammatillinen yhteistyö on avainasemassa hankkeen toteutuksessa, kertoo nuorisotyön suunnittelija Annu Jantunen.

Pielisjoen koulu laajenee syksyllä 2023, kun uusi koulu valmistuu ja oppilaaksiottoalue kasvaa. Yhteisöohjaajan tärkeänä tehtävä on edistää koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria, jotta siirrosvaihe sujuisi mahdollisimman turvallisesti.

– Kierrän jo keväällä tutustumassa uuteen kouluun tuleviin oppilaisiin heidän nykyisissä kouluissaan. Näin heillä on ainakin yksi aikuinen, jonka tietävät jo etukäteen, kertoo yhteisöohjaaja Jose Martin.

Nepenmäellä yhteisöohjaaja etsii ja kokeilee erilaisia tapoja tukea koulun jo olemassa olevaa yhteisöllistä oppilashuoltotyötä. Keinoina ovat esimerkiksi erilaiset teemalliset oppituntikokonaisuudet, välituntitoiminta ja ryhmäytykset.

Hankkeen toteuttaa Joensuun kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Pielisjoen ja Nepenmäen koulujen kanssa. Hanketta rahoittaa Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.