Sisältöjulkaisija

angle-left Uusi Joensuu-sovellus julkaistaan toukokuussa

Uusi Joensuu-sovellus julkaistaan toukokuussa

Joensuun kaupunki julkaisee toukokuun alussa uuden Joensuu-sovelluksen. Mobiilisovellus tulee vastaamaan sekä asukkaiden että matkailijoiden tarpeeseen saada helposti tietoa esimerkiksi Joensuun tapahtumista ja joukkoliikenteen aikatauluista.

Yksi keskeinen sisältö tulee olemaan paikallisten yritysten tarjoukset, jotka ovat kaikkien sovelluksen ladanneiden hyödynnettävissä. Paikallisia tarjouksia koordinoi Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta.

– On hienoa, että voimme tarjota yrityksille uuden kanavan markkinoida palvelujaan ja tuotteitaan, ja että siitä on kaupunkilaisille ja matkailijoille iloa ja hyötyä. Me koordinoimme tarjouksien keräämisen ja syötämme ne sovellukseen, jonka jälkeen ne ovat ihmisten käytettävissä. Tarjous voi olla vaikka yksi ilmainen kahvikuppi tai kolme kertaa 10 prosentin alennus valitsemastaan tuotteesta. Tarjouksen sisällön päättää yritys itse, kertoo Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Joensuun Virta lähettää jäsenyrityksilleen tietoa siitä, miten yritys saa tarjouksensa Joensuu-sovellukseen ja tiedottaa siitä myös verkkosivuillaan www.joensuunvirta.fi.

– Joensuu-sovellusta on kaupungilla suunniteltu jo pitkään. Se on monipuolinen sovellus, joka tulee toivottavasti olemaan monien kaupunkilaisten päivittäisessä käytössä. Siihen saa muun muassa ladattua Vaara-kirjastojen kirjastokortin ja pystyy seuraamaan reaaliajassa joukkoliikenteen liikkumista. Tietenkin yritysten tarjoukset ovat houkutteleva sisältö ja niillä saadaan sovellukselle toivottavasti pitkäaikaisia käyttäjiä, sanoo Joensuun kaupungin tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen.

– Kaupungilla muutama vuosi sitten käytössä ollut Puro-sovellus ei enää vastannut niihin tarpeisiin, joita meillä sovellukselle oli. Uudesta Joensuu-sovelluksesta on kaupunkilaisille ja vierailijoille huomattavasti enemmän hyötyä. Sen toiminnallisuudet ovat laajemmat eikä tässäkään sovelluksessa ole unohdettu kaupunkilaisen osallistumista, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Joensuu-sovelluksen voi ladata Android- ja Apple-puhelimiin ja se on ladattavissa toukokuun alussa. Joensuu-sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy.