Sisältöjulkaisija

angle-left Uudet verkkosivut julkaistu – Joukkoliikenteelle ja museoille omat sivut

Uudet verkkosivut julkaistu – Joukkoliikenteelle ja museoille omat sivut

Tietokonee, jossa näkyvät uudet sivut

 

Kaupunki julkaisee uudet verkkosivunsa tänään keskiviikkona 27.2. Samalla julkaistaan kolme aivan uutta verkkosivua:

Joensuun joukkoliikenne

Joensuun taidemuseo Onni

Pohjois-Karjalan museon Hilma

Bunkkerimuseon sivut ovat Hilman sivujen alla.

Sivujen kehittäminen jatkuu

– Toivomme nyt palautetta kaikista uusista verkkosivuista, sillä sivuja kehitetään edelleen tämän kevään aikana, viestintäpäällikkö Reeta Knuuti kertoo.

Palautetta voi antaa Anna palautta sivustosta -lomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia viestinta@joensuu.fi

Suomenkielisen joensuu.fi-sivun rinnalla julkaistaan myös englanninkieliset sivut. Muut kieliversiot tehdään tämän kevään aikana. Myös Jojon sivulla on jo englanninkielistä materiaalia.

Kaikki uudet verkkosivut soveltuvat hyvin mobiili- tai tablettikäyttöön. Sivut ovat myös saavutettavat.

Kaupungin verkkosivujen uudistaminen oli hyvä hetki julkaista uusia verkkosivuja:

– Joukkoliikenteen sivut olivat käytetyin palvelu vanhoilla sivuilla, yli 300 000 käyntiä vuosittain. Meillä on myös kaksi korkeatasoista keskustamuseota, jotka ansaitsevat paremman näkyvyyden ja omat verkkosivunsa. Uudet sivut palvelevat myös ulkopaikkakuntalaisia ja matkailijoita, Knuuti valottaa uusien sivujen taustaa.

Uusien joensuu.fi-sivujen näkyminen voi kestää tunteja

Siirtyminen vanhoista sivuista uusiin tapahtuu keskiviikon aikana vaiheittain. Tämä tarkoittaa, että osa käyttäjistä pääsee vielä vanhoille sivuille, kun toinen käyttäjä näkee jo uudet. Verkkoselaimen välimuistin tyhjennys nopeuttaa siirtymää.

Verkkosivut merkittävä kanava kaupunkilaisiin päin

Uudistus on merkittävä. Vuosittain joensuu.fi-sivustolla vieraillaan 1,5 miljoonaa kertaa ja sivulatauksia tehdään vuodessa yli kolme miljoonaa.

– Joensuu.fi-sivulla olemme nostaneet seuratuimpia sisältöjä etusivulle, karsineet sivumäärää ja muuttaneet sivujen rakennetta. Ylös on nostettu arjen palvelut, joita käytetään päivittäin. , verkkotuottaja Hannele Laine kertoo kaupungin sivujen uudistuksesta.

Keväällä 2017 tehdyssä kuntalaiskyselyssä verkkosivut nousivat sanomalehtien ohella tärkeimmäksi kanavaksi saada ajantasaista tietoa kaupungin palveluista.

Kaupunkilaisten mielipiteet vaikuttivat sivuston suunitteluun

Uudistuviin verkkosivuihin oli mahdollista tutustua ennakkoon ensimmäistä kertaa kaupungintalon avoimissa ovissa 24.11.

Kaupunkilaiset osallistuivat sivujen alkuvaiheen suunnitteluun keväällä 2018 antamalla palautetta sivujen ulkoasusta ja rakenteesta. Kaupunkilaisilta saadun palautteen perusteella esimerkiksi sivujen ulkoasuun on jo tehty muutoksia.

Verkkosivu-uudistukseen on osallistunut kaikkiaan yli 200 kaupungintyöntekijää.  Työ aloitettiin jo vuonna 2016, jolloin kaupunki osallistui teknisen alustan suunnitteluun yhdessä Pohjois-Karjalan muiden kuntien kanssa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.