Sisältöjulkaisija

angle-left Utranharjun maastoratsastusaluetta merkitään maastoon

Utranharjun maastoratsastusaluetta merkitään maastoon

Pohjois-Karjalan urheiluratsastajat ry:n vuokraama maastoratsastusalue pyritään rauhoittamaan hevosurheilun käyttöön merkitsemällä se nykyistä paremmin maastoon. Maastoratsastusalue ulottuu itäreunassaan Utranharjun mastolle menevään tiehen ja lännessä vanhalle soranottoalueelle menevään hiekkatiehen. Etelässä maastoalue rajoittuu Jaama trail -reittiin, jota pitkin talvisin kulkee latuyhteys Utrasta Lehmoon, ja pohjoisessa alue rajautuu Jokirannantien varressa oleviin omakotitontteihin.

– Käytännössä merkitseminen toteutetaan liikennemerkein ja polkujen sulkunauhoin, sillä aiempina vuosina alueella on liikkunut paljon muun muassa maastopyöräilijöitä ja kohtaamiset hevosten kanssa ovat aiheuttaneet vaaratilanteita, toteaa Kontiolahden kunnan vapaa-aikapäällikkö Sari Jormanainen.

Hevosen kohtaamiseen maastossa on merkkauksesta huolimatta hyvä varautua. Hevonen on saaliseläin ja pelästyy helposti, minkä vuoksi ratsukko kannattaa kiertää kaukaa. Mikäli väistäminen ei onnistu riittävällä etäisyydellä, on tärkeää hiljentää vauhtia ja ilmoittaa lähestymisestä varsinkin takaapäin tultaessa rauhallisesti puhuen. Hevosen yllättäminen aiheuttaa vaaratilanteen sekä ratsastajalle että muille liikkujille, kun hevonen voi vaistonvaraisesti lähteä pakoon.

Lisätietoja:

Sari Jormanainen
vapaa-aikapäällikkö
Kontiolahden kunta

p. 0500 180 800
sari.jormanainen@kontiolahti.fi

Anu Korhonen
liikuntasuunnittelija
Joensuun kaupunki
p. 050 590 6530
anu.korhonen@joensuu.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.