Sisältöjulkaisija

angle-left Tutkimus: Joensuulaisten opiskelijoiden klassisen musiikin kuluttaminen

Tutkimus: Joensuulaisten opiskelijoiden klassisen musiikin kuluttaminen

Joensuun kaupunginorkesterin ystävät ry on teettänyt Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijalla kyselyn nuorten opiskelijoiden klassisen musiikin kuluttamisesta.

Kyselyyn vastasi yhteensä 536 henkilöä. 80 % vastaajista ilmoitti, ettei ole koskaan käynyt Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa. Syyksi vastaajat nimesivät sen, etteivät tiedä mitä kaupunginorkesteri tarjoaa.

– Tämä on huolestuttava tieto, mikä on tullut esille myös muun muassa Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n tuoreimmassa kävijätutkimuksessa. Vahvempi tiedottaminen, mainostaminen, esillä oleminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen ovat lääkkeitä tähän vaivaan, kommentoi kaupunginorkesterin markkinointipäällikkö Annika Huotari.

Tutkimuksen mukaan nuoret eivät lähtökohtaisesti kuitenkaan suhtaudu kielteisesti klassiseen musiikkiin ja he haluaisivat jopa oppia kuuntelemaan sitä.

– Tämän tuloksen mukaan meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet saada lisää nuoria konsertteihimme. Kiinnostava ohjelmisto ja yhteistyö oppilaitosten kanssa ovat avainasemassa, mainitsee intendentti Marjo Vattulainen.

Osalle opiskelijoista lippujen hinta on esteenä klassisen musiikin konsertteihin menemiselle.

– Olemme pyrkineet pitämään opiskelijalippujen hinnat alhaisina. Ensi kaudella se on vain viisi euroa eli hinnan ei pitäisi olla este, toteaa Huotari.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.