Sisältöjulkaisija

angle-left Traficom harventaa lentoja Joensuun ja Helsingin välillä

Traficom harventaa lentoja Joensuun ja Helsingin välillä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin maakuntakentille hankkiman lentoliikenteen palvelutasoa joudutaan supistamaan kesän aikana merkittävästi. Syynä on polttoaineiden hinnan nousu. Lentoja harvennetaan Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin lentoasemien välillä sekä kolmioreittinä Helsingin, Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentoasemien välillä.

Palvelutasoa joudutaan laskemaan yhteysväleillä vajaat 20 prosenttia kesän aikana. Nyt on käynnissä viidelle maakuntakentälle valtion tukemana hankitun lentoliikenteen niin sanottu optiokausi, johon eduskunta on myöntänyt rahoitusta 13,8 miljoona euroa.

- Ratkaisu on Joensuulle todella valitettava. Varsinkin kun matkustajamäärät ovat kevään aikana kohonneet. Kerosiinin hinta on kuitenkin kohonnut vuodessa hurjat 260 prosenttia, joka tekee tilanteesta hyvin hankalan. Yritimme löytää lisärahoitusta siinä onnistumatta. Myöskään lentoyhtiö Amapola ei ole valmis kaupallisesti lentämään, joten vuoroja joudutaan karsimaan, kertoo Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

- Nyt katseet on suunnattava uuteen kilpailutukseen, joka käynnistyy pian. Voimme vain toivoa, että korkeat kerosiinihinnat mahdollistavat järkevän palvelutason budjetin puitteissa. Joensuun näkökulmasta on tärkeää, että kilpailutuksen voittavalla lentoyhtiöllä on toimivat jatkoyhteydet, Laakkonen päättää.

Supistukset pyritään tekemään niin, että niiden vaikutukset matkustajille olisivat mahdollisimman vähäiset. Mikäli jo varattu lento joudutaan perumaan, lentoyhtiö tiedottaa siitä matkustajia.