Sisältöjulkaisija

angle-left Tomi-Pekka Riihivuori Itä-Suomen liikuntaopistoon projektiasiantuntijaksi

Tomi-Pekka Riihivuori Itä-Suomen liikuntaopistoon projektiasiantuntijaksi

Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO on palkannut projektiasiantuntijaksi joensuulaisen Tomi-Pekka Riihivuoren. Riihivuori on työskennellyt Vuokatti Sportissa tammikuusta 2020 lähtien myyntijohtajana ja talviurheilun kehittäjänä päätehtäviään kehittää Vuokatti Sportin ja Olympic Training Centerin palveluja, kansainvälistä myyntiä ja urheiluopiston viestintää ja markkinointia.

Ennen Vuokattiin siirtymistään Riihivuori työskenteli Kontiolahden Urheilijat ry:ssä mm. toiminnanjohtajana ja ampumahiihdon maailmancupin tapahtumajohtajana.

ISLO mukana kehittämässä Urheilukaupunki Joensuuta

Itä-Suomen liikuntaopisto haki vuoden alussa projektiasiantuntijaa ”Mehtimäki Hub -resurssiviisas testaus-, liikunta- ja tapahtumaympäristö" -selvityshankkeelle. Hanke valmisteltiin yhteistyössä Joensuun Urheilu-Akatemian, Joensuun kaupungin, Karelia AMK:n sekä Itä-Suomen yliopiston kanssa ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Urheilukaupunki Joensuu -hankkeen kanssa. Hankkeeseen kohdennetaan Pohjois-Karjalan maakuntaliiton myöntämää alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahaa. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi 1.2.–31.10.2022.

Joensuun keskusta-alueelle, Mehtimäelle on kehittynyt 2000-luvun aikana monella tapaa poikkeukselliset liikunnan ja urheilun olosuhteet. Mehtimäki Hub -selvityshankkeen tavoitteena on tiivistää alueen toimijoiden välistä verkostoa ja yhteistyötä sekä selvittää, millaisin toimenpitein Mehtimäen alue palvelee tulevaisuudessa parhaalla mahdollisella tavalla alueen toimijoita sekä käyttäjiä. Hanke liittyy vahvasti Joensuun kaupungin uuteen Idän houkuttelevin -strategiaan ja imagolliseen kehittymiseen urheilukaupunkina.

– Meillä on Joensuussa jo paljon olemassa olevia vahvuuksia, ja Mehtimäki on eittämättä yksi niistä. Tällä hankkeella käynnistetään kehitystyö, jotta Mehtimäki palvelisi tulevaisuudessa vielä kokonaisvaltaisemmin kaupunkilaisten hyvinvointia ja kaikenlaisten liikkujien tarpeita. Mehtimäen kehityksellä on myös merkittävä vaikutus siihen, mitä ISLO on tulevaisuudessa, sanoo ISLOn toimitusjohtaja Petri Pennanen.

–  Olen erittäin tyytyväinen, että saimme joukkueeseemme liikunta-alan moniosaajan, jolta löytyy monipuolista kokemusta huippu-urheilu-, tapahtuma-, liikunta- ja urheilujärjestösektorilta, Pennanen iloitsee.

– Tomi-Pekan monipuolinen kokemus ja osaaminen on vahva lisäys Urheilukaupunki Joensuun tekijätiimiin. Urheilukaupungin kehitysohjelma valmistuu keväällä ja ISLOn rooli ohjelman lähivuosien toimeenpanossa tulee olemaan vahva, sanoo Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

Riihivuoren työt alkavat huhtikuussa. Hän sanoo seuranneensa säännöllisen tiiviisti joensuulaista urheiluelämää ja sen kehittymistä.

– Joensuun liikunta ja urheilu on monilta osin korkealla tasolla, mutta sellainen ”kokoava voima” on jäänyt toistaiseksi puuttumaan ja askel hyvästä erinomaiseksi on jäänyt ottamatta. On ollut ilo huomata, että viime aikoina on ollut nähtävillä uudistumishalua ja positiivista virinää joensuulaisen liikunnan ympärillä. Se on myös yksi syy, miksi motivaatio alkavaa tehtävää kohtaan on korkealla, Riihivuori sanoo.

Vuokatti Sportin ajasta Riihivuorelle jää päällimmäisenä mieleen ammattimaisuus ja ennakkoluulottomuus.

– Edeltävät kaksi vuotta Vuokatissa ovat olleet enemmän kuin haastavat, mutta sitäkin antoisammat. Pandemia-aika on leimannut koko ajanjaksoa niin urheilun kuin matkailun saralla. Päällimmäisenä mieleen Vuokatin ajasta jää rakentamamme niin sanottu korona-kupla kansainvälisille joukkueille ja se, että järjestimme tapahtumia enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Näistä mieleen painuvimpana hiihdon nuorten MM-kisat, jotka järjestettiin Vuokatissa aikana, jolloin rajat olivat pääosin kiinni, Riihivuori sanoo.

– Tomi-Pekka on tuonut mukanaan merkittävää osaamista urheilubusineksen saralta ja hänen kädenjälkensä tulee varmasti näkymään meillä myös jatkossa, totetaa Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Mari Varjonen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.