Sisältöjulkaisija

angle-left Timantti-tapahtumaideakilpailussa palkittiin yhden sijaan kolme

Timantti-tapahtumaideakilpailussa palkittiin yhden sijaan kolme

Joensuun kaupungin tapahtumapalveluiden järjestämä Timantti-tapahtumaideakilpailun voittajat on valittu. Kilpailuun tuli 47 ideaa. Saapuneet tapahtumaideat heijastavat vahvasti profiililtaan sitä, mitä kaupungista puuttuu ja minkälaisia tapahtumia Joensuuhun kaivataan.

Kilpailulla haettiin yhtä uutta tapahtumaa, joka oli tarkoitus palkita 20 000 euron suuruisella tapahtuma-avustuksella. Kolme tapahtumaa erottui selvästi muiden ideoiden joukosta uudenlaisella otteellaan, joten palkintosumma päätettiin jakaa kolmeen osaan.

Kilpailun 20 000 euron palkintosumma jaettiin seuraavasti

1. Joen Joogafestivaali, Terveysliikuntakeskus Kuntokikka Oy, 12 000 euroa
Tiimi: Kikka Heinonen, yrittäjä, LiTM
Terhi Palminen, E-RYT500, joogan asiantuntija
Emma Heinonen, liikuntaneuvoja

2. Joensauna, Tmi Jesse Korhonen, 5 000 euroa
Tiimi: Jesse Korhonen
Matti Moller

3. Winespiration, Turundot Oy, 3 000 euroa
Tiimi: Tuomas A. Turunen, pianisti
Talvi-Maaria Turunen, laulaja
Matthieu Guinard, viiniasiantuntija

Kilpailun koordinaattori Niina Väyrynen kertoo järjestäjien olevan todella tyytyväisiä lähetettyjen ideoiden määrään.

– Musiikkitapahtumaideoita oli selvästi vähiten eli voimme päätellä, että niitä kaupungista jo löytyy. Esille nousi vahvasti erilaisten ruoka- ja juomatapahtumien, spesifien kohderyhmien sekä yhteisöllisyyttä ja kylämeininkiä korostavien tapahtumien kaipuu.

Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen sanoo Timantti-tapahtumaideakisan olleen oivallinen tapa kartoittaa uusia tapahtumia ja ideoiden määrän yllättäneen.

– Kisan avulla pystymme kaupunkina avoimesti kannustamaan kokeilemaan erilaisia tapahtumakonsepteja. Kisa yllätti siis meidätkin positiivisesti ja syksyllä arvioidaan, toteutammeko kilpailun uudelleen vuonna 2020, Pyykkönen toteaa.


Joen Joogafestivaali tuo joogaharrastajat Pielisjoen varrelle

Joen joogafestivaali kokoaa joogaharrastajat kolmipäiväiseen joogaretriittiin. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille joogataustaan katsomatta. Osallistuja tarvitsee mukaansa vain maton: ”Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden tutustua lajiin. Viikonloppuun mahtuu niin matalankynnyksen ilmaistunteja kuin tarjontaa jo kokeneemmillekin joogaharrastajille” sanoo Kikka Heinonen, joka toimii yrittäjänä Terveysliikuntakeskus Kunto-Kikassa.

Joogafestivaaliin on buukattu jo valtakunnallisesti tunnettuja ohjaajia. ”Muun muassa Magnus Appelberg ja Eva Travanti ovat jo lupautuneet mukaan” kertoo Terhi Palminen, joogan asiantuntija. Mukana on myös paljon palkallisia ohjaajia kuten Terhi itse, Larissa Potkonen, Ammeri Kaikaisto sekä Inkeri Tiitinen.


Elämyksellistä saunakulttuuria

Joensauna järjestää kuluvana vuonna useamman saunatapahtuman. ”Tavoitteenamme on luoda moniaistillisia ja elämyksellisiä saunamaailmoja” Jesse Korhonen ja Matti Moller kertovat. ”Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 27.7. ja se on suunnattu kaikille vauvasta vaariin” Jesse jatkaa. Toinen tapahtuma ajoittuu pimeneviin syysiltoihin ja moniaistillisuus tulee olemaan siinä vahvasti läsnä.


Viini toimii inspiraationa

Pianisti Tuomas A. Turunen tunnetaan ulkomaita myöten viinisävellyksistään, joissa viinejä kuvataan sanojen sijaan musiikilla. Timantti-kilpailun rohkaiseman Tuomas laajentaa inspiraatiotaan kokonaiseksi tapahtumaksi yhdessä sisarensa, laulaja Talvi-Maaria Turusen sekä viiniasiantuntija Matthieu Guinardin kanssa.

Winespiration tuo yhteen maailmanluokan viinit, gastronomiset elämykset ja musiikin. “Emme lähde järjestämään massatapahtumaa isoilla artistivierailla. Haluamme erottautua muista viinifestivaaleista tunnelmallisilla sisätilaisuuksillamme ja ainutlaatuisella viinin, ruoan ja musiikin yhdistelmällä”, Tuomas visioi.

Timantti-tapahtumaideakilpailu on Elinvoimaa tapahtumista -hankkeen järjestämä kilpailu, jonka avulla Joensuuhun haettiin uusia suurtapahtumia. Kilpailuaika oli 13.12.2018–3.2.2019. Kilpailun raadissa olivat Matti Vuojärvi Pohjois-Karjalan Kauppakamarista, Janna Puumainen ja Markku Pyykkönen Joensuun kaupungilta, Tarja Kupiainen Karelia-amkista, Jaani Holma Business Joensuusta, Niina Hattunen Joensuun Popmuusikot ry:stä, Tomi-Pekka Riihivuori Kontiolahti Biathlonista, Riku Tapio Pohjois-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Hautasaari Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.