Sisältöjulkaisija

angle-left Tilaa varoitustekstiviestit liukkaista keleistä

Tilaa varoitustekstiviestit liukkaista keleistä

Joensuun jalkakäytävien liukkaista keleistä voi tilata maksuttomat varoitusviestit omaan puhelimeensa. Ilmatieteen laitos lähettää tekstiviestin, kun jalkakulkuväylät ovat erittäin liukkaita tai muuttuvat liukkaiksi seuraavan vuorokauden aikana.

Sama varoituspalvelu on ollut Joensuussa käytössä parina viime vuonna, ja jos aiempaa viestitilaustaan ei ole itse perunut, se on edelleen voimassa.

Liukkausvaroituksen tilausohje

Tilaa palvelu näin:
Lähetä tekstiviesti jalankulku joensuu (jalankulku välilyönti joensuu) numeroon 16 167

Lopeta palvelu näin:
lähetä tekstiviesti jalankulku sulje numeroon 16 167

Tekstiviesti liukkaasta kelistä lähtee palvelun tilanneille yleensä heti, kun varoitustarve ilmenee, myös yöllä. Jos haluat vastaanottaa viestejä esimerkiksi vain kello 9–21, lähetä viesti jalankulku joensuu 9 21 (jalankulku välilyönti joensuu välilyönti 9 välilyönti 21). Tällöin palvelu lähettää esimerkiksi aamuyöllä kello kolme tehtävän varoituksen puhelimeen vasta aamuyhdeksältä.

Tekstiviestejä tulee korkeintaan kolme vuorokaudessa.

Varoitukset pohjautuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteisiin

Varoitukset pohjautuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteisiin, ei ainoastaan arvioon vallitsevasta kelistä. Jalkakäytävien ja muiden jalankulkualueiden olosuhteet arvioidaan sen mukaan, onko niillä jäätä, vettä tai lunta. 

– Jalankulun kelimalli luokittelee tilanteen normaaliksi, liukkaaksi ja erittäin liukkaaksi. Näistä vain viimeisestä tapauksesta varoitetaan, kertoo Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Sari Hartonen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Joensuussa on erittäin liukkaita tilanteita talven aikana noin kymmenenä päivänä, mutta määrä vaihtelee säiden mukaan. Paikallista liukkautta on talviaikaan lähes päivittäin.

– Kaupungin päivystäjät antavat paikallista taustatukea ennusteeseen ilmoittamalla Ilmatieteen laitokselle omat havaintonsa liukkaista keleistä. Lopullisen päätöksen varoittamisesta tekee meteorologi, kertoo Joensuun kaupungin työpäällikkö Petri Ratilainen.

– Erittäin liukkaat kelit vaativat pitävien kenkien lisäksi myös apuvälineitä kuten nastakenkiä tai liukuesteitä. Silloin on syytä myös varata aikaa matkaan enemmän ja keskittyä kävelemiseen, lisää Hartonen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.