Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastoviisaat lomavinkit Visit Joensuun sivuilla

Ilmastoviisaat lomavinkit Visit Joensuun sivuilla

Joensuun kaupunki on koonnut Visit Joensuu -verkkosivulle listan keinoja, joiden avulla voi lomailla ilmastoviisaasti. Joensuu haluaa tehdä ilmastotekojen toteuttamisen helpoksi ja innostavaksi niin yrityksille, kuntalaisille kuin matkailijoillekin. Samalla kaupunki kannustaa paikallisia yrityksiä ilmastotyön jatkamiseen ja kehittämiseen. Lista löytyy osoitteesta visitjoensuu.fi/vihreat-valinnat.  

Yritykset ilmastokumppaneina

Lomavinkkisivulle on koottu kaupungin ilmastokumppaneiden tarjoamia palveluita. Ilmastokumppanuusverkostossa on kyse kaupungin, yritysten ja yhteisöjen välisestä yhteistyöstä hiilineutraalin Joensuun rakentamiseksi. Verkostoon liittyneet yritykset ja yhteisöt ovat solmineet ilmastositoumuksen, jolla ne ovat sitoutuneet kehittämään toimintaansa ilmastoystävällisemmäksi. Tämä voi tarkoittaa sekä päästöjen vähentämistä että omien vähähiilisten ratkaisujen kehittämistä. Ilmastositoumuksessa on määritelty tavoitteet yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Kaupunki tarjoaa ilmastokumppaneilleen tietoa, työkaluja ja tukea ilmastotyön tekemiseen. Tällä hetkellä ilmastokumppanuusverkostossa on mukana kaikkiaan yli 50 erilaista yritystä ja yhteisöä. Ilmastokumppanuusverkoston jäseniin ja ilmastositoumuksiin voi tutustua osoitteessa: climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus.

Kohti hiilineutraalia Joensuuta

Joensuun kaupunki on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2025. Tavoite tarkoittaa, että Joensuussa ei vuoden 2025 jälkeen saisi syntyä enempää päästöjä kuin mitä alueen hiilinieluilla voidaan sitoa. Tavoite kuuluu Suomen kaupunkien kunnianhimoisimpiin ja sen toteuttaminen vaatii toimia laajalla rintamalla.

Kaupunkiorganisaation tekemät ilmastoteot ovat kuitenkin vain osa kaupungissa tehdystä ilmastotyöstä. Tärkeässä roolissa hiilineutraalin kaupungin rakentamisessa ovat muun muassa kaupungin ilmastokumppanit. Suuri merkitys on myös kaikkien kaupunkilaisten arjessa ja lomalla tekemillä valinnoilla.

Lomavinkkisivu on tuotettu yhteistyössä Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hankkeen kanssa. Hanke on käynnissä 1.2.2023-30.6.2025. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Joensuun kaupunki.

Kuva Joensuun kaupunkimaisemasta, joki ja kerrostaloja