Sisältöjulkaisija

angle-left Tapahtumajärjestäjät ja viranomaiset koolle pohtimaan koronan pysyviä vaikutuksia

Tapahtumajärjestäjät ja viranomaiset koolle pohtimaan koronan pysyviä vaikutuksia

Joensuun kaupungin viestintä- ja tapahtumapalvelut järjestää maanantaina 5. lokakuuta tilaisuuden alueen viranomaisten ja tapahtumajärjestäjien kesken, jossa pohditaan koronapandemian pysyviä vaikutuksia tapahtumien turvallisuuteen. Tilaisuuden taustalla tavoitteena on lisätä viranomaisten ja tapahtumatuottajien vuoropuhelua sekä etsiä hyviä käytäntöjä tapahtumaturvallisuuden parantamiseksi.

– Oletettavasti korona tulee olemaan tavalla tai toisella keskuudessamme vielä pitkään. Turvallinen tapahtumatuotanto on niin tapahtumajärjestäjien kuin viranomaistenkin yhteinen intressi. Haluamme tilaisuudessa pohtia yhdessä millaisia pysyviä turvallisuusjärjestelyjä korona jättää tapahtumiin tulevaisuudessa, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Tilaisuudessa on mukana viranomaiset Siun sotesta, Itä-Suomen aluehallintovirastosta, poliisista, Joensuun kaupungilta ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta. Puheenvuoroja on luvassa myös tapahtumakentältä. Tapahtumien turvallisuussuunnittelusta kuullaan esimerkit Joensuun Mailan kuluneen kauden otteluista, ampumahiihdon maailmancupista, Ilosaaren kesäkonsertista ja Lehtiä Ilosaaressa -tapahtumasta.

– Kokoontumisrajoitukset sekä viranomaisten ohjeet ovat aiheuttaneet tapahtumajärjestäjille valtavasti päänvaivaa. Joensuussa on perinteisestikin ollut hyvät suhteet viranomaisten ja tapahtumajärjestäjien kesken ja kyseinen tilaisuus on loogista jatkumoa hyvälle yhteispelille. Tilaisuudessa pidetään katse tulevaisuudessa ja yritetään hahmottaa toimintamalleja tapahtumaturvallisuuden lisäämiseksi, jatkaa Pyykkönen.