Sisältöjulkaisija

angle-left Talvilomaviikoille kaksi tapahtumakeskittymää: Laulurinteen lumipuisto ja Kauppatori

Talvilomaviikoille kaksi tapahtumakeskittymää: Laulurinteen lumipuisto ja Kauppatori

Joensuun kaupunki ja Itä-Suomen liikuntaopisto toteuttavat yhteistyössä vuoden 2024 Laulurinteen lumipuiston. Aikaisempina vuosina kaupunki on itsenäisesti vastannut Laulurinteen talvitapahtuman toteuttamisesta. Tulevana vuonna Laulurinteen lumipuisto profiloituu talvisen liikkumisen ja hiihdon alueena ja Kauppatori puolestaan monipuolisena tapahtumapaikkana. 

– Laulurinteen lumipuistossa korostuvat erityisesti hiihdon ja ulkoliikunnan erilaiset mahdollisuudet eri ikäisille kohderyhmille. Lumipuistosta löytyy mm. hiihtokouluja, välinevuokrausta sekä muita monipuolisia Lumipuiston olosuhteita hyödyntäviä ulkoilulajeja ja –tapahtumia, toteaa Janne Hiltunen Itä-Suomen Liikuntaopistolta.

– Laulurinne tulee ensi talvilomaviikoilla keskittymään enemmän liikkumiseen ja ulkoiluun ja tällä kertaa toteutamme alueen tunnelmavalaistuksen aiempia vuosia hieman pienemmässä mitassa, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Laulurinteen lumipuisto on kaupunkilaisten omaehtoisen liikkumisen ja hiihdon puuhamaa, jossa myös eri järjestöt ja seurat voivat tehdä omia pieniä tapahtumia ja avointa ohjattua toimintaa. Lumipuisto on toiminnassa 23.2.–10.3.2024 ja näin palvelee kaikkien Suomen talvilomaviikkojen aikana. Lumipuiston kohokohtina ovat perjantaina 23.2.2024 järjestettävä avajaistapahtuma sekä meidän oman hiihtolomamme käynnistystapahtuma lauantaina 2.3.2024.


Talvisia tapahtumia etsinnässä Laulurinteelle ja Kauppatorille


Joensuun kaupunki, Itä-Suomen liikuntaopisto ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ry etsivät uusia raikkaita talvitapahtumia Laulurinteelle ja Kauppatorille ajalle 19.2.–10.3.2024. Talvilomakausi avataan Kauppatorilla kansainvälisten ICEMAN –voimamieskilpailujen myötä 24.-25. helmikuuta. Kilpailijat kilpailevat lumen päällä ja lajit luonnollisesti liittyvät talveen sekä Joensuuhun. Kilpailu on kaksipäiväinen ja siihen osallistuu 10-12 maailmanhuippua ja mukana tietysti 2-3 Suomen parasta kilpailijaa.  

– Laulurinteen lumipuisto ja Kauppatori ovat oivallisia alustoja järjestöille, seuroille ja yhteisöille tehdä avoimia yleisötilaisuuksia ja järjestettyä toimintaa kaupunkilaisille. Toivomme Lumipuistoon ja Kauppatorille syntyvän niin pieniä kuin isojakin kaikille avoimia talvitapahtumia ja aktiviteetteja, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen. 

Kaupunki on avannut 1. joulukuuta tapahtumajärjestäjille avoimen ja sähköisen pientapahtumatukien sekä matalan kynnyksen Torien Timantti –tapahtumatukien hakemisen. Erityisteemana molemmissa tapahtumatukimuodoissa on talvitapahtumat. Tapahtumatukien avulla yhdistykset, seurat ja yhteisöt voivat järjestää talvisia tapahtumia sekä taide- ja kulttuurielämyksiä, joita ennen kaikkea toivotaan Laulurinteen lumipuistoon sekä Kauppatorille. Hakemukset tulee jättää 31. joulukuuta mennessä ja haku on avoinna kaupungin verkkosivuilla.

– Kauppatori mahdollistaa hyvin monenlaisen talvitapahtuman järjestämisen. ICEMAN-kisojen lisäksi kaipaamme ideoita ennen kaikkea avoimista yleisötilaisuuksista ja tapahtumista, joissa olisi uusia taide- ja kulttuurielämyksiä kaupunkilaisille ja matkailijoille. Tai uudenlaista yhteisöllistä tekemistä, taustoittaa Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Valonen.

– Myös talviset opiskelijatapahtumat olisivat tervetulleita Kauppatorille ja Lumipuistoon, täydentää Pyykkönen.

– Ja toisaalta taide- ja kulttuurielämyksiä tapahtumien ja aktiviteettien muodossa voi toteuttaa myös Laulurinteen lumipuistossa, vaikka alue profiloituu enemmän talviliikkumisen ympäristönä, toteaa Hiltunen.  

Joensuun kaupunki on määrätietoisesti halunnut nostaa Joensuun profiilia talvikaupunkina. Vuonna 2023 järjestetty Lumipuisto keräsi 60 000 käyntiä Laulurinteen alueella ja Joensuu kiinnosti myös suomalaisia Yleisradion Puoli seitsemän -televisio-ohjelman Vuoden talvikaupunki -äänestyksessä.

– Kesä on tunnetusti Joensuun matkailun sesonki, joten olemme viime vuosina panostaneet talvikauteen. Haluamme, että Joensuu tunnetaan entistä enemmän paikkakuntana, jossa on oikea rehellinen lumirunsas talvi ja meiltä löytyy aitoa talvista tekemistä talvisille matkailijoille, Pyykkönen kiteyttää. 
 
Lisätietoa Lumipuistosta: visitjoensuu.fi/lumipuisto  
Lisätietoa pientapahtumatukien hakemisesta: joensuu.fi/pientapahtumatuet  
Lisätietoa Torien Timantti -tapahtumatukien hakemisesta: joensuu.fi/torien-timantti