Sisältöjulkaisija

angle-left Talvilomalla nuorisopalvelut järjestää ohjelmaa ympäri Joensuuta

Talvilomalla nuorisopalvelut järjestää ohjelmaa ympäri Joensuuta

Talvilomaviikolla Joensuun nuorisopalvelut järjestää monipuolista ohjelmaa lapsille, nuorille ja koko perheelle. Toiminta on pääasiassa maksutonta ja siihen pystyy osallistumaan nuorisopalveluiden eri toimipisteissä kantakaupungissa ja pitäjissä pitkin viikkoa.

– Monenmoista ohjelmaa on kyllä todella paljon, esimerkiksi yönuokkari, Sirkkalan liikkumiskeskuksen avoimet ovet, pitsaperjantai, elokuvia, pulkkamäkidisco ja Sinkkolan Ihan pihalla -talvitapahtuma, summaa vastaava nuoriso-ohjaaja Jenny Kolehmainen.

Kaikki nuorisopalveluiden loma-ajan toiminnot ovat löydettävissä myös osoitteesta harrastuskalenteri.fi.

Loma startataan Hammaslahdessa, jossa vietetään viikonloppunuokkaria Hammaslahden nuorisotilalla (Opettajantie 2) perjantaina 1. ja lauantaina 2. maaliskuuta molempina päivinä kello 17–22. Nuorisotilalla tavataan myös tiistaina 5. maaliskuuta yöhön asti kestävän talvilomanuokkarin merkeissä kello 18–02, jolloin tarjolla on iltapalaa, pullaa ja kaakaota peliturnauksen ohessa. Tervetulleita ovat kaikki 7.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret.

Heinävaaran nuorisotilalla (Isäntäläntie 1) vietetään perjantaina 1. maaliskuuta nuorten talviloman aloittajaisia kello 15–22. Ohjelmassa on lomaämpärin arvontaa, pitsaperjantai ja suurmestarikisailut.
Uimaharjussa taajamayhdistys järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa lauantaina 2. maaliskuuta koko perheen Kanisterikurlinki-tapahtuman urheilukeskuksella (Jaakonkankaantie 16) kello 13 alkaen. Nuorisopalveluiden edustus on paikalla tuomassa tapahtumaan tunnelmaa pulkkamäkidiscon ja siihen liittyvien kilpailujen muodossa.

Kauppakeskus Ison Myyn 2. kerroksessa sijaitseva Nuorisokeskus Whisper on talvilomalla auki nuorille maanantaina, torstaina ja perjantaina kello 13–20 ja keskiviikkona 15–24, jolloin illan ohjelmassa on erilaisia turnauksia ja visoja. 

Rantakylän nuorisotila Bobolla (Pataluodonkatu 2) päästetään 2011–2013 syntyneet vauhtiin keskiviikkona 6. maaliskuuta, kun vuorossa on junnujen oma nuokkarivuoro kello 14–18. Torstaina 7. maaliskuuta 2006–2010 syntyneet pääsevät kokemaan, miltä tuntuu yöpyä nuokkarilla, kun nuorten yönuokkari alkaa kello 20 ja päättyy perjantain puolella kello 8.30. Ennakkoilmoittautumislomake noudetaan Bobolta ja palautetaan täytettynä viimeistään 29. helmikuuta. Mukaan otetaan 30 yöpyjää ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sirkkalan liikkumiskeskuksessa (Sirkkalantie 12) vietetään 3. ja 4. maaliskuuta 13–28-vuotiaille suunnattuja avoimien ovien päiviä kello 12–18 muun muassa salibandyturnauksen pelailun merkeissä. Torstaina 7. maaliskuuta Sirkkalassa järjestetään Ihan Sisällä -tutustumispäivä kaikenikäisille kello 10–16. Ohjelmassa on omatoimista liikkumista, tilaan tutustumista ja koko perheen elokuvanäytös iltapäivällä. Lasten toivotaan liikkuvan tapahtumassa huoltajiensa valvonnassa.

Sinkkolan nuoriso- ja asukastalo (Pesolantie 2) sijaitsee Sinkkolan kotieläinpihan pihapiirissä. Keskiviikkona 6. päivä luvassa on koko perheen Ihan pihalla -tapahtuma kello 12–16. Ohjelmassa on lumenveistoa ja -värjäystä, liukurimäki, kepparirata, lasten toimintarata, Muumien lumikenkäilypolku, paloauton ja turvallisuusauton vierailut sammutusharjoituksineen. Nuotion ääressä on saatavissa lämmintä mehua pikkurahalla.

Nepenmäen koululla sijaitseva Nuorisotila Nepelä tarjoaa maksuttoman elokuvan Tapiossa koulun 5.–6.-luokkalaisille tiistaina 5. päivä. Näytökseen on varattu paikat 15 osallistujalle. Elokuva sekä näytösaika varmistuvat lähempänä ennakkoon ilmoittautuneille. 

Reijolan yhteisötalolla sijaitsevan Reijolan nuorisotilan (Urheilupuistontie 2) ovet ovat avoinna nuorille maanantaina 4. maaliskuuta aina myöhäisiltaan saakka kello 18–02, jolloin tervetulleita ovat kaikki 7.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret. Tarjolla on iltapalaa, pullaa ja kaakaota peliturnauksen ohessa. Keskiviikkona 6. päivä on Luminen yhteisötalo -tapahtuma, jonne ovat tervetulleita 1.–6.-luokkalaiset kello 13–18. Ohjelmassa on mm. elokuvaa, bingoa, kasvomaalausta, visailua ja arvoituksia, onnenpyörää, kirjastosuunnistusta sekä Talvinen Reijola -yhteisötaideteos. Tapahtumaan voi ottaa mukaan omat herkut.

Enon nuorisotila (Alapappilantie 6d) vietetään nuorten leffailtaa maanantaina 4. maaliskuuta kello 17–19. Näytös on maksuton ja nuorisotila tarjoaa elokuvaan popcornit. Näytettävä elokuva julkaistaan nuorisotilan somekanavissa. Leffailta jatkuu kello 19–24 nuorten yökahvilan merkeissä.

Uimaharjun nuorisotila Noke (Honkajoentie 2) on avoinna nuorille tiistaina 5. maaliskuuta kello 15–22, jolloin lomanuokkarilla järjestetään nuorten suunnittelemaa ohjelmaa.

Tuupovaaran nuorisotalolla (Urheilutie 10) vietetään junnujen yönuokkaria ennakkoilmoittautuneiden kesken 4.–5. maaliskuuta. Perjantaina 8. maaliskuuta puolestaan Kiihtelysvaarassa ilahduttaa lasten ja nuorten pulkkamäkipäivä kello 12–16. Tapahtumien tiimoilta ilmoitellaan lisätietoja Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran nuorisotilojen somekanavilla.

Keskiviikkona 6. maaliskuuta päästään myös laskettelemaan Mustavaaran rinteille. Uimaharjusta ja Enosta lähtevän kuljetuksen paikat on jo täytetty, mutta Rantakylän nuorisotila Bobon edestä starttaavalla retkellä on tilaa 7.–9.-luokkalaisille lähtijöille. Lähtö Rantakylästä kello 14.30, paluu kello 20. Retken hintaan (K789-kortilla 24 euroa, muille 32 euroa) sisältyy neljän tunnin rinnelippu, välinesetti, kuljetukset, ohjaus ja tapaturmavakuutus. Ilmoittautuminen viimeistään 27. helmikuuta verkkokaupassa tilavajoensuu.fi.

 

Mahdolliset ohjelmanmuutokset ovat harrastuskalenterissa harrastuskalenteri.fi.

Piirroksessa poika laskee pulkalla