Sisältöjulkaisija

angle-left Talvilomalla kannattaa ulkoilla kotikulmilla – Joensuussa paljon vaihtoehtoja turvalliseen lomailuun

Talvilomalla kannattaa ulkoilla kotikulmilla – Joensuussa paljon vaihtoehtoja turvalliseen lomailuun

Joensuussa vietetään talvilomaa viikolla 10 eli 8.–14. maaliskuuta.

Matkustamista tulee koronatilanteen takia välttää, samoin yli 20 hengen kokoontumiset ovat edelleen kielletty ja hygieniaohjeita, turvavälejä ja maskisuositusta tulee noudattaa tarkkaan. Vaikka poikkeuksellista vuotta edelleen elämme, keväisen lomaviikon viettoon on Joensuussa kuitenkin paljon virkistäviä – ja koronaturvallisia – vaihtoehtoja.

Liikuntapalvelut kannustavat lomailijoita ottamaan ilon irti Joensuun alueen loistavista talviulkoilumahdollisuuksista ja nauttimaan vapaista turvallisesti ulkoilmassa. Kaiken ikäisiä ja tasoisia talviliikkujia varten on koottu retkikohteita ja monenmoisia vinkkejä osoitteeseen www.joensuu.fi/retkihaaste.

– Meillä on satoja kilometrejä latuja, kymmeniä luistelukenttiä, reititettyjä talvipolkuja ja paljon mahtavia päiväretkikohteita. Kaupunkikävelystä nauttiville ehdolla on vaikkapa Siltareitti ja erilaisia kulttuurikävelyitä. Vinkkilistassamme on myös maksuttomia ohjattuja etäliikuntamahdollisuuksia, kertoo liikuntasuunnittelija Anu Korhonen.

Lomalaisten ja muiden ulkoilijoiden iloksi on meneillään myös laturetkihaaste. Sitä varten on ehdolla kahdeksan eri mittaista reittiä omatoimiseen hiihtämiseen Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueella. Somessa on käynnissä myös kisa, joka löytyy aihetunnisteella #laturetkihaaste.

Nuorisopalveluilla on ensi viikolla pääosin tuttua tavanomaista ohjelmaa lapsille ja nuorille, painottaen kuitenkin talvista tekemistä ja ulkoilua. Viikon kulun voi katsastaa harrastuskalenterista osoitteessa www.nuortenjoensuu.fi/harrastuskalenteri.

Talvilomaviikon toiminta toteutetaan voimassa olevat rajoitukset ja terveysturvallisuus huomioiden. Kaupungin nuorisotaloilla on otettu käyttöön myös aiempaa napakampi maskisuositus ja nyt kaikkien 12 vuotta täytteiden tulee käyttää maskia nuorisotalojen tiloissa. Tarkoituksena on varmistaa, että tilat saataisiin pidettyä jatkossakin auki ja toiminnat pyörimässä.

– Talviloman ohjelmassa on otettu huomioon niin nuorten toiveet kuin valtakunnalliset ja alueelliset koronaohjeet. Vaikka tämä talviloma totutusta poikkeaakin, toivomme nuorten ymmärtävän, että toimintaa ei rajoiteta muusta syystä kuin turvallisuuden takaamiseksi. Kun yhdessä vastuullisesti toimimme, lapset ja nuoret voivat viettää virkistävän ja palauttavan lomaviikon arkisesta aherruksestaan, sanoo erityisnuorisotyön koordinaattori JP Mattila.

Kaupungin museot Hilma ja Onni ovat hiihtolomaviikolla auki. Taidemuseo Onnissa on muun muassa lapsille suunnattu Onnin salainen maa -virtuaaliseikkailu, jota voi käyttää itsenäisesti omalla älypuhelimella. Lisää siitä osoitteessa www.joensuuntaidemuseo.fi/taideseikkailu. Hyvä vinkki talvilomailijoille ovat myös Utran mobiilioppaat, joita voi käyttää paikasta riippumatta tai lähteä retkelle itse Utran saarille. Oppaat ovat osoitteessa www.pohjoiskarjalanmuseo.fi/utran-mobiilioppaat.

Kirjastotkin tarjoavat puuhaa kotisohvalle asti. Hiihtolomalla käynnistyvät lasten etäsatutunnit, linkki julkaistaan Vaara-kirjastojen Youtube-kanavalla perjantaina 12.3. kello 9. Aikuisille taas on avattu uusi e-lehtipalvelu eMagz, jossa on 23 kotimaista aikakauslehteä asiakkaille luettavaksi. Lukemaan pääsee kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Lisää tietoa molemmista on Vaara-kirjastojen verkkosivuilla osoitteessa https://vaara.finna.fi/.

Tulosta tästä itsellesi vinkit talviloman viettoon


Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.