Sisältöjulkaisija

angle-left Talousneuvola ja UraPohtimo aloittavat toimintansa Joensuun Luotsissa

Talousneuvola ja UraPohtimo aloittavat toimintansa Joensuun Luotsissa

Joensuun työllisyyspalvelujen Luotsissa käynnistyy helmikuussa kaksi uutta palvelua.

Talousneuvola tarjoaa viikoittain matalan kynnyksen talousneuvontaa ja Luotsin UraPohtimo puolestaan tukee kaikissa alanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Palvelut ovat avoimia kaikille joensuulaisille.

Talousneuvolasta apua pieniin ja suuriin talouskysymyksiin

Talousneuvolan tavoitteena on tukea asiakkaan omaa taloudenhallintaa sekä ehkäistä velkaongelmien syntymistä ja syvenemistä. Talousneuvolaan voi tulla juttelemaan esimerkiksi silloin, kun tulot ja menot ovat epätasapainossa, velkaantuminen tai taloudellisen tilanteen äkillinen muutos huolettavat.

– Asiakkaan omia toimintamahdollisuuksia vahvistavan kohtaamisen avulla pyritään myös vähentämään talousvaikeuksiin liittyviä leimautumisen ja häpeän kokemuksia, kertoo valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen.

Talousneuvolan moniammatillisen perustan muodostavat sosiaalipalvelujen työntekijä sekä talous- ja velkaneuvoja. Talousneuvola on avoinna keskiviikkoisin kello 12–16 Luotsin tiloissa kauppakeskus Centrumissa, Kauppakatu 29. Palvelua annetaan ilman ajanvarausta ja se toteutetaan toistaiseksi etäpalveluna siten, että henkilö ohjataan huoneeseen, josta asiantuntijat tavoitetaan Teams-yhteydellä.

UraPohtimosta tukea alanvaihtoon

UraPohtimo palvelee kaikkia alanvaihtoa pohtivia joensuulaisia. Esimerkiksi lomautetut, irtisanotut, irtisanomisuhan alaiset, terveydellisistä syistä alaa vaihtavat tai muista syistä uutta uraa pohtivat ovat tervetulleita tapaamaan UraPohtimon duuniagentteja. Heistä jokaisella on vahvojen työelämän ja koulutuksen verkostojen lisäksi omakohtaista kokemusta alanvaihdosta.

– Tavoitteena on selkiyttää asiakkaan ajatuksia alanvaihdosta ja tarjota hänelle konkreettinen jatkopolku asioiden etenemiseksi, Rummukainen sanoo.

UraPohtimoon voi tulla ilman ajanvarausta keskiviikkoisin kello 15–17 alkaen 17. helmikuuta. Asiointi on mahdollista myös etänä. Etäajan voi varata etukäteen Luotsin infosta: luotsi@joensuu.fi tai 050 470 6553.

Luotsin tiloissa asioivilta asiakkailta edellytetään toistaiseksi kasvomaskin tai visiirin käyttöä.

Palveluista on lisätietoa verkossa:
Talousneuvola: www.luotsijoensuu.fi/-/uusi-palvelu-talousneuvola
UraPohtimo: www.luotsijoensuu.fi/-/uusi-palvelu-joensuulaisille-urapohtimo

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.