Sisältöjulkaisija

angle-left Talouden sopeutuksen ohjausryhmä käsitteli alakouluja ja päiväkoteja

Talouden sopeutuksen ohjausryhmä käsitteli alakouluja ja päiväkoteja

Joensuun kaupungin talouden sopeutuksen ohjausryhmä kokoontui maanantaina 15. tammikuuta. Kokouksessa käsiteltiin kaupungin palveluverkkoa alakoulujen ja päiväkotien osalta.

Kaupungin tavoite on tasapainottaa taloutta yli 20 miljoonalla eurolla. Ohjausryhmän työtä avustavat kaupungin omien viranhaltijoiden lisäksi FCG Oy:n Eero Laesterä ja Heli Takamäki.

- Joensuun erityispiirre on hyvin pirstalainen päiväkotiverkko. Vastaavaa ei muissa tarkastelemissani kunnissa ole ollut. Kaupungissa on jopa 11 yksikköä saman alueen sisällä. Kouluverkkokin on suhteellisen laaja. Olemme laskeneet päättäjille kustannuksia ja teemme ehdotuksen verkon järjestämisestä, Takamäki toteaa.  

Talouden sopeutusta sekä Joensuun kaupungin alakouluja ja päiväkoteja käsitellään seuraavan kerran maanantaina 22. tammikuuta Joensuun kaupunginvaltuuston talousseminaarissa. Seminaarin yhteydessä kerrotaan lisätietoa valmistellusta esityksestä.

Koulutuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi talouden tasapainottamisen keinoja etsitään muun muassa muusta palveluverkosta ja tiloista, palvelujen järjestämisestä, tulojen kerryttämisestä sekä omistajaohjauksesta.

- Kaikki keinot ovat käytössä ja kaikki kivet käännetään. Hyvinvointialueuudistuksen jälkeen koulutus ja varhaiskasvatus ovat kustannuksiltaan kaupungin suurimmat tehtävät, joten tarkastelu on luontevaa aloittaa niistä. Kouluihin ja päiväkoteihin liittyvät päätökset ovat usein myös ne hankalimmat. Siksi onkin hyvä, että pääsemme käsittelemään aihetta koko valtuustolla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, pohtii Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen.

Joensuun kaupungin tarve tasapainottaa johtuu pääosin hyvinvointialueuudistuksen vaikutuksista. Talousarvion laadinnan aikaisen arvion mukaan verotulojen ja valtionosuuksien taso alenee ensi vuonna pysyvästi noin 26 miljoonaa euroa vuoteen 2023 nähden. Samanaikaisesti menot kasvavat muun muassa palkankorotusten ja kustannusten nousun myötä.

Talouden sopeutuksen ohjausryhmään kuuluvat puheenjohtaja Jere Nuutinen, Seppo Eskelinen, Heli Hjälm, Sari Koskinen ja Jussi Wihonen. Ryhmän kokouksissa ovat läsnä talousjohtaja Satu Huikuri, kansliapäällikkö Jenni Jokela ja kaupunginjohtaja Jere Penttilä sekä kaupungin viranhaltijoita tarpeen mukaan. Ryhmän sihteerinä toimii hallintojohtaja Riitta Himanka.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.