Sisältöjulkaisija

angle-left Taito Pohjois-Karjala ry liittyy Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkostoon

Taito Pohjois-Karjala ry liittyy Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkostoon

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai uuden jäsenen, kun mukaan liittyi Taito Pohjois-Karjala ry. Yhdistyksen toiminnan keskiössä on Joensuussa sijaitseva Taitokortteli sekä käsityökulttuuritoiminta, kuten käsityöneuvonta ja kädentaitokurssit. Taito Pohjois-Karjala tekee työtä käsityön ja käsityöyrittäjyyden profiilin ja imagon nostamiseksi.

– Taito Pohjois-Karjala ry:n ylläpitämä Taitokortteli on tärkeä paikalliselle käsityökulttuuritoiminnalle ja käsityöelinkeinoyrittäjille sekä merkittävä matkailutoimija Joensuussa yli neljännesmiljoonalla vuosittaisella kävijällä. Kulttuurimatkakohteena Taitokorttelille on tärkeää profiloitua vastuulliseksi toimijaksi. Ilmastokumppanuus on hyvä tapa lähteä pohtimaan omia toimintatapojamme tästä näkökulmasta, kertoo Tuija Tekin Taito Pohjois-Karjala ry:stä.

Myös monet yhdistyksen järjestämät tapahtumat kuten Wanhan kaupungin päivä ja Langan virtaa ovat paitsi kunnianosoituksia kädentaidoille, myös kestävälle kuluttamiselle ja kierrättämiselle.

Ilmastositoumuksessaan Taito Pohjois-Karjala ry sitoutuu useaan eri toimenpiteeseen:

  • edistämään Joensuun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä
  • vaalimaan pohjoiskarjalaista käsityötä ja kädentaitoa lisäämällä käsityötuotteiden arvostusta sekä kannustamalla tuotteiden huoltoon ja korjaukseen
  • perustamaan johtoryhmäänsä ympäristötiimin
  • siirtymään mm. ympäristömerkittyihin pesuaineisiin ja wc-paperiin
  • selvittämään mahdollisia ympäristösertifikaatteja ja -järjestelmiä ja sellaisen käyttöönottoon seuraavan kolmen vuoden kuluessa
  • seuraamaan toimenpiteiden etenemistä ja viestimään saavutuksista muille ilmastokumppaneille ja sidosryhmille.

–  Hienoa, että ilmastokumppanuus koetaan luontevaksi tavaksi lähteä kehittämään omaa ilmastotyötä. Taito Pohjois-Karjala ry:n ja Taitokorttelin liittyminen osaksi Joensuun ilmastokumppanuusverkostoa lisää myös verkoston näkyvyyttä paitsi kaupunkilaisten, myös Joensuussa vierailevien ihmisten keskuudessa, toteaa Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.

Taito Pohjois-Karjala ry:n toiminnanjohtaja Tuija Tekin allekirjoitti ilmastositoumuksen 1. joulukuuta 2023.

Joensuun ilmastokumppanit ovat tärkeä osa Joensuun hiilineutraaliuteen tähtäävää ilmastotyötä. Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristöystävällisyyttä, suunnitelmallisesti pienentää ilmastopäästöjään sekä kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Ilmastokumppanuudesta on lisää osoitteessa climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus.