Sisältöjulkaisija

angle-left Taitaja2019-kilpailut Joensuu Areenassa 21.–23.5.

Taitaja2019-kilpailut Joensuu Areenassa 21.–23.5.

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma tänä vuonna on Taitaja2019. Viralliset kilpailupäivät ovat 21.–23.5. Avajaiset pidetään maanantaina 20.5.

Alle 21-vuotiaat ammattiin opiskelevat tulevaisuuden tekijät kilpailevat Taitaja2019-tapahtumassa oman alansa Suomen mestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin. Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita ja lukio-opiskelijoita. Tapahtumassa järjestetään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Yläkoululaiset osallistuvat kädentaitokilpailuun Taitaja9-finaalissa.

Yleisö pääsee seuraamaan tätä ammattiin opiskelevien nuorten SM-kilpailua ja voi samalla tutustua laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin. Tapahtumassa yritykset kohtaavat nuorten kykyjen joukossa omia tulevaisuuden tekijöitänsä ja nuoret saavat tukea ammatinvalintaan. Tapahtumassa nähdään myös lajikohtaisia tapahtumia, esittelyjä, seminaareja sekä paljon muuta.

Taitaja2019-tapahtuma on Joensuu Areenalla ja sen vieressä olevassa jäähallissa, harjoitushallissa sekä niiden piha-alueilla Mehtimäellä. Tunnelma, osaamisen ilo ja tekemisen meininki välittyvät laajasti myös muualla! Teemana on ”Osaamisen iloa”. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Taitaja2019-tapahtuman kokonaisjärjestelyistä vastaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Riveria ja Joensuun kaupunki ovat jo kauan tehneet yhteistyötä monella rintamalla. Huhtikuussa kaupunki ja Riveria allekirjoittivat yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on lujittaa jo ennestään tiivistä yhteistyötä ja viime kädessä turvata osaavaa työvoimaa alueelle.

Lue lisää: www.taitaja2019.fi

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.