Sisältöjulkaisija

angle-left Suven avaus vaikuttaa liikenteeseen Linnunlahdella 31. toukokuuta

Suven avaus vaikuttaa liikenteeseen Linnunlahdella 31. toukokuuta

Joensuun Laulurinteellä järjestetään Suomen suven avaus perjantaina 31. toukokuuta. Tapahtuma alkaa kello 18 ja kestää vajaan tunnin. Esiintymässä on 6 000 alakoululaisen suurkuoro ja yleisöä on arviolta 15 000.

Linnunlahdella on tapahtuman aikaan poikkeavia liikennejärjestelyitä ja yleisön toivotaan saapuvan paikalle mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyörällä.

Linnunlahdentie on suljettu väliltä Länsikatu–Hallitie kello 17–20. Sulku ei koske linja-autoja. Linnunlahdentien pysäköintialueille, jäähallille ja Kuntokeitaalle pääsee Heinäpurontien suunnasta.

Mihin voi pysäköidä, jos ei voi tulla kävellen tai pyörällä?

Mikäli tapahtumaan saapuu autolla:

  • pysäköidä voi esimerkiksi Vesikon viereen Kenttämiehentien maksulliselle pysäköintialueelle
  • Länsikadulta Tiedepuiston kohdalta autoileva yleisö ohjataan pyörätietä pitkin Louhelan kentälle, jäähallin parkkiin ja Hallitien pysäköintitaloon.

Pyöriä varten on erilliset parkit Eteläkadun varressa lähellä Linnunlahden uimarantaa sekä Laulurinteen pääportin lähistöllä. Vammaisen pysäköintiluvalla saa pysäköidä auton Laulurinteen suihkulähteen lähelle osoitetuille paikoille.

Liikennemerkein osoitettuja poikkeavia liikennejärjestelyitä on tapahtuman aikaan myös Länsikadulla välillä Eteläkatu–Papinkatu ja Eteläkadulla välillä Merimiehenkatu–Länsikatu.

– Joensuun oppilaat lähtevät Suven avauksesta vielä takaisin koululle. Huoltajat eivät voi ottaa lastaan mukaan suoraan Laulurinteeltä. Näin varmistamme kaikkien turvallisuuden, muistuttaa vielä Karhunmäen koulun rehtori Timo Nykänen.

Suven avauksesta on lisää osoitteessa joensuu.fi/suven-avaus.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.