Sisältöjulkaisija

angle-left Suven avaus palaa parin vuoden tauon jälkeen Laulurinteelle

Suven avaus palaa parin vuoden tauon jälkeen Laulurinteelle

Joensuun kaupunki järjestää Suomen suven avauksen perinteiseen tapaan Laulurinteellä kahden vuoden tauon jälkeen. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantain kokouksessa. Suven avaus järjestetään perjantaina 3.6.2022.

Suven avaus järjestettiin koronan takia vuosina 2020–2021 virtuaalisena. Koululaisilta, opettajilta ja lasten vanhemmilta on tullut paljon palautetta ja toiveita, että Suven avaus järjestettäisiin tänä vuonna perinteiseen tyyliin Laulurinteellä.

– On upeaa, että tapahtuma pystytään jälleen toteuttamaan fyysisesti Laulurinteellä, kun kokoontumisrajoituksia ei ole enää voimassa. On todella suuri ilo ja helpotus, että lapset pääsevät jälleen kokoontumaan yhteen ja laulamaan Suomen suven avatuksi. Työryhmä on ollut todella innoissaan suunnittelusta ja on huomattavissa, että yhteisöllisille tapahtumille on suuri tarve, kertoo tapahtuman tuottaja Maire Turunen ENO-verkkokoulusta.

Tapahtuman työryhmällä on valmius muuttaa järjestelyjä, mikäli koronatilanne muuttuu ja rajoituksia asetetaan. Tällä hetkellä tapahtuma on kuitenkin tarkoitus järjestää täysimittaisena, jolloin Laulurinteelle kokoontuu jopa 6000 lasta ja yleisöä.

– Oppilaille on kerrottu tapahtumasta ja he odottavat sitä kyllä innolla. Kaikille 1.–3.-luokkalaisillehan tämä on kaikkineen ihan uusi kokemus, sillä he eivät ole pandemian takia päässet vielä kokemaan Suomen suven avausta Laulurinteellä, toteavat Reijolan koulut opettaja Hanna Komi ja rehtori Jyri Martiskainen, jotka ovat Suven avauksen työryhmän jäseniä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.