Sisältöjulkaisija

angle-left Suven avauksen artistivieraaksi oppilaiden valinta Eino ja Aapeli

Suven avauksen artistivieraaksi oppilaiden valinta Eino ja Aapeli

Koulujen päättyessa kesän tuloa juhlistetaan perinteisesti Suven avauksessa Joensuun laulurinteellä. Vuosittain 6 000 alakoululaista kokoontuu laulamaan koko kevään harjoittelemiaan esityksiä. Tänä vuonna Suven avaus -tapahtuma on 29. toukokuuta ja illan artistivieras on nyt selvillä.

Joensuun kaupungin alakoululaiset saivat tänä vuonna äänestää esiintyjää ja vierailevaksi artistiksi saapuu vuoden valloittavin pop-ilmiö, huippusuositut kaksoset Eino ja Aapeli.

– Nämä Suven avauksen kaikkien aikojen nuorimmat artistit laulavat Laulurinteellä sekä lasten että vähän varttuneempienkin sydämiin. On upeaa saada heidät paikalle, sanoo tapahtuman työryhmän puheenjohtaja ja tuottaja Mika Vanhanen.

Einon ja Aapelin ensisingle Mä voisin olla se julkaistiin lokakuussa 2018. Se on kerännyt Youtubessa 10,7 miljoonaa katsomiskertaa. Kuuntele kappale tästä

Suven avauksella on tänä vuonna merkkivuosi, sillä tulee kuluneeksi 35 vuotta siitä, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Mukana laulavat lapset ovat valtaosin joensuulaisia, mutta myös maakunnan eri pitäjien koulut ovat hyvin edustettuina. Vuonna 2017 Suomen suven avaus pääsi Unescon Elävän perinnön listalle.