Sisältöjulkaisija

angle-left Suurtapahtumat vaikuttavat heinäkuussa Mehtimäen alueella liikkumiseen

Suurtapahtumat vaikuttavat heinäkuussa Mehtimäen alueella liikkumiseen

Mehtimäen ja Laulurinteen alueilla järjestetään heinäkuussa Herättäjäjuhlat ja Ilosaarirock. Lisäksi myös Sirkus Finlandia vierailee alueella näiden tapahtumien välissä. Suurtapahtumat vaikuttavat Mehtimäen alueella liikkumiseen.

Tapahtumien rakennus-, tapahtuma- ja purkuajalla alueilla kulkemista on rajoitettu. Joensuun kaupunki on luvittanut alueet tapahtumien käyttöön, jolloin tapahtumajärjestäjä voi rajoittaa alueella liikkumista tarpeen mukaan muun muassa turvallisuussyistä.

Herättäjäjuhlat järjestetään 1.–3.7. Tapahtuman vuoksi Mehtimäen alueella on normaalia enemmän liikennettä 27.6.–5.7. välisenä aikana. Herättäjäjuhlien pääasiallisina tapahtuma-alueina toimivat Joensuu Areena ja Bolt Stadion. Lisäksi tapahtumia järjestetään Kauppatorilla.

Herättäjäjuhlien vieraiden ja työntekijöiden ajoneuvoja ohjataan Louhelankentälle, raviradan parkkipaikalle, Hallitien pysäköintitaloon, Kenttämiehen pysäköintialueelle sekä Auroran parkkipaikalle. Länsikadun länsireuna väliltä Malmikatu-Kalastajankatu varataan tapahtuman tilausliikenteen linja-autojen pysäköintiin. Pysäköintialueet ovat tapahtuman käytössä pääosin 1.–3.7.    

Pyöräily on kielletty Bolt Stadionin ja Joensuu Areenan välisellä kevyen liikenteen väylällä Herättäjäjuhlien aikana.

Herättäjäjuhlien poistuessa Louhelankentän valtaa Sirkus Finlandia. Sirkus on kentällä 4.–8.7. Samaan aikaan sirkuksen kanssa alkaa Ilosaarirockin rakentaminen, joka vaikuttaa erityisesti Laulurinteen alueella kulkemiseen.

Laulurinne on suljettu Ilosaarirockin rakentamisesta ja purkamisesta johtuen välillä 4.–22.7. ja Lähtelän puisto 5.–21.7.

Linnunlahden uimaranta on suljettu 11.–20.7. Raviradan varikko on suljettu 8.–21.7. ja raviradan pysäköintialueet ovat suljettu 12.–18.7. Louhelan kenttä on suljettu 14.–18.7.

Linnunlahdentie suljetaan liikenteeltä torstaina 14.7. klo 18. Tie avautuu jälleen käyttöön maanantaina 18.7. klo 20.

Ilosaarirockin purkautuessa Mehtimäellä liikkujat voivat ottaa hetken happea ja valmistautua elokuussa alkaviin Kalevan kisoihin.

 

Heinäkuun tapahtuma-aikataulu

1.–3.7. Herättäjäjuhlat

4.–8.7. Sirkus Finlandia

15.–17.7. Ilosaarirock