Sisältöjulkaisija

angle-left Supistuksia Joensuun kirjastojen aukioloaikoihin

Supistuksia Joensuun kirjastojen aukioloaikoihin

Joensuun kaupungin kestävän talouden ohjelman mukaisesti myös Joensuun seutukirjastolle on osoitettu henkilöstösäästöjä. Säästöjen vuoksi kirjastojen on supistettava palveluitaan aukioloaikojen osalta. Uudet aukioloajat tulevat voimaan jo 1. maaliskuuta 2020.

Supistukset koskevat pääkirjaston lisäksi Heinävaaran, Karsikon, Kiihtelysvaaran, Nepenmäen ja Rantakylän lähikirjastoja. Muutoksissa on otettu huomioon aktiivisimmat kirjastonkäyttö- ja tapahtuma-ajat sekä henkilökunnan työvuorosuunnittelu.

Pääkirjasto suljetaan 1.3. alkaen arkisin klo 19. Sunnuntaisin pääkirjasto on suljettu. Henkilökunnan työn sujuvoittamiseksi pääkirjaston palautusluukku on 1.3. alkaen käytössä ainoastaan silloin, kun kirjasto on kiinni. Aukioloaikana aineistoa voi palauttaa asiakaspalvelussa tai palautusautomaatilla. Lisäksi osa kevään jo ilmoitetuista tapahtuma-ajankohdista pääkirjastossa on aikaistunut. Kirjasto kehottaa tarkistamaan kevään tapahtumien alkamisajan ennen tapahtumaa.

Lähikirjastoissa merkittävimmät muutokset ovat Heinävaaran kirjaston kiinniolo torstaisin ja Kiihtelysvaaran kirjaston kiinniolo tiistaisin. Karsikon, Nepenmäen ja Rantakylän lähikirjastoissa supistukset koskevat ilta-aukioloaikoja: kirjastot sulkevat ovensa iltaisin tuntia aiemmin, minkä lisäksi Rantakylän kirjasto suljetaan torstaisin jo klo 16.

Säästöt voivat näkyä sijaisjärjestelyjen takia myös satunnaisina kiinniolopäivinä Tuupovaaran kirjastossa.

Ajantasaiset aukioloajat ja tapahtumatiedot löytyvät Vaara-kirjastojen verkkosivuilta osoitteesta https://vaara.finna.fi. Säästöt eivät vaikuta kirjastojen omatoimiaikaan.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.