Sisältöjulkaisija

angle-left Suomen suvi avataan perjantaina 4. kesäkuuta virtuaalisesti

Suomen suvi avataan perjantaina 4. kesäkuuta virtuaalisesti

Kesä on kohta käsillä, kun Joensuun rakastetun ja perinteikkään Suomen suven avaus -koululaistapahtuman julkistaminen lähestyy. Suven avaus järjestetään perjantaina 4. päivä kesäkuuta ja koronan takia nyt toista kertaa peräkkäin virtuaalisesti.

Suven avaus noudattaa verkossakin pitkälti Laulurinteeltä totuttuja perinteitä lauluineen ja välijuontoineen. Tänä vuonna videolle on kuvattu myös paljon uutta materiaalia Joensuun kouluista ja lasten harrasteryhmistä.

Tilaisuus alkaa Suvivirrellä ja päättyy Karjalaisten lauluun. Lisäksi tämän vuoden artistivieras Elastinen lähettää videoterveisensä ja vastaa muutamiin oppilaiden lähettämiin kysymyksiin.

– Meillä oli mahtavia hetkiä videon kuvauksissa ja kaikki videolla esiintyvät oppilaat ja opettajat olivat täysillä mukana. Se kertoo, miten tärkeä tapahtuma on kyseessä. Yhdessä koulujen kanssa olemme saaneet tehtyä tämän vuoden Suven avauksesta monipuolisen ja yllätyksellisen kokonaisuuden, tapahtuman tuottaja Maire Turunen ENO-verkkokoulusta.

Videon tekoon on antanut oman panoksensa usea koulu. Ohjelmistossa olevan Maapallolaulun tansseja muun muassa kuvattiin Noljakan, Nepen ja Utran kouluilla. Enon, Suhmuran ja Noljakan koulut taas ovat tehneet sisältöä lauluihin piirrosten muodossa. Virtuaalisen tilaisuuden juontavat 6.-luokkalaiset Unna Räsänen ja Aava Kervinen.

Suven avaus -video julkaistaan perjantaina 4. kesäkuuta kello 9 Joensuun kaupungin Youtube-kanavalla osoitteessa www.youtube.com/joensuunkaupunki. Koululaiset voivat katsoa videon opettajan johdolla sopivana ajankohtana viimeisen koulupäivän aikana ennen kesälomaa. Video pysyy kaikkien nähtävillä yhden kuukauden ajan julkaisusta.

Suomen suven avaus lähetetään lisäksi samana iltana kello 18 Radio Rex -radiokanavalla.

Suven avaus -videon toteutuksesta vastaa Joensuun kaupunki yhteistyössä ENO-verkkokoulun kanssa. Työryhmään kuuluu muun muassa Joensuun eri koulujen opettajia.

Suomen suven avaus on yksi Joensuun rakastetuimmista ja perinteikkäimmistä tapahtumista. Vuodesta 1985 lähtien tuhannet lapset ovat kokoontuneet keväisin Joensuun Laulurinteelle laulamaan Suomen suven avatuksi. Suven avaus järjestetään nyt 36. kerran, toista kertaa virtuaalisesti.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.