Sisältöjulkaisija

angle-left Start me up -kilpailussa etsitään uusia liikeideoita

Start me up -kilpailussa etsitään uusia liikeideoita

Business Joensuun järjestämä Start Me Up -liikeideakilpailu on käynnistynyt. Start Me Upissa haetaan tajunnanräjäyttäviä ideoita, joista voi kasvaa uusia pohjoiskarjalaisia menestystarinoita. Pääpalkinto kilpailussa on 20 000 euroa ja toimitilat vuodeksi Business Joensuun tiloista. Kaikkiaan palkintoja on 60 000 euron edestä.

19. kertaa järjestettävä Start Me Up -liikeideakilpailu on toiminut ponnahduslautana useille yritykselle. Viime vuonna kilpailussa palkitut ideat ovat lähteneet jo vauhdilla liikkeelle.

Parhaana yrityslähtöisenä ideana palkittu, homeentuhoamiseen erikoistunut XHome on kasvanut vuodessa hurjasti. Xhomen yrittäjäverkosto on levittäytynyt ympäri Suomea ja lisää kasvua haetaan kohta käynnistyvällä rahoituskierroksella.

– Emme olisi tässä pisteessä, jos emme olisi osallistuneet kilpailuun. Tavoitteena on kasvaa valtakunnallisesti ja pitkällä tähtäimellä myös kansainvälisesti, XHomen yhteyspäällikkö Emma Nykyri sanoo.

Pääpalkinnon viime kisassa voittanut, piisirun ohutkalvojen 3D-analysointiin keskittynyt PillarHall-tutkimusprojekti on muuttunut kisan jälkeen oikeaksi yritystoiminnaksi, kun ideaa toteuttamaan on perustettu Chipmetrics Oy.

– Myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle ja kansainvälistä kauppaa tässä tehdään, toimitusjohtaja Mikko Utriainen kertoo.

Erityistä kiitosta Utriainen ja Nykyri antavat Business Joensuun Yrityskiihdyttämön palveluille.

– Olemme saanet sitä kautta valtavasti eväitä oman busineksen kehittämiseen, Nykyri tiivistää.

Start Me Up -liikeideakilpailuun on kaikille avoin ideakilpailu. Viime vuonna kilpailuun jätettiin 253 uutta liikeideaa. Tänä vuonna tavoite on asetettu 300 ideaan.

– Toivomme erityisesti, että alueen opiskelijat ja yritykset osallistuisivat kisaan. Joensuun seudulla on 20 000 opiskelijaa ja 8 000 yritystä. Tuossa joukossa piilee varmuudella aika monta tajunnanräjäyttävää ideaa, Business Joensuun yritysvalmentaja Janne Pakarinen arvioi.

Start Me Up -liikeideakilpailuun voi osallistua 31.3. saakka. Kilpailun voittajat julkistetaan 13.5. Osallistumisohjeet ovat osoitteessa startmeup.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.