Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Yli 80-vuotiaille tarjotaan neljättä koronarokotusta puhelimitse – kotihoidon asiakkaat ja hoivakodin asukkaat rokotetaan palvelun yhteydessä

Yli 80-vuotiaille tarjotaan neljättä koronarokotusta puhelimitse – kotihoidon asiakkaat ja hoivakodin asukkaat rokotetaan palvelun yhteydessä

THL suosittelee neljättä koronarokotusta 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodissa asuville ikäihmisille. Siun sote tarjoaa rokotusaikaa puhelimitse yli 80-vuotiaille, jotka ovat saaneet kolme koronarokotetta. Puhelu soitetaan myös kaksi rokoteannosta saaneille, joilla on lisäksi merkintä sairastetusta koronavirustaudista. Puhelut soitetaan henkilöille, jotka eivät asu hoivakodissa tai ole kotihoidon piirissä.

80 vuotta täyttäneiden kotihoidon asiakkaiden koronarokotukset sovitaan ja järjestetään kotihoidon palvelujen kautta. Myös hoivakodissa asuville ikäihmisille neljättä koronarokotetta tarjotaan omassa asunnossaan.

Siun sote aloittaa soittokierroksen 80 vuotta täyttäneille viikolla 13. Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Jos henkilöä ei tavoiteta puhelimitse, lähetään hänelle ajanvarausohjeet tekstiviestillä.

Pohjois-Karjalassa on noin 9 300 kolme koronarokotetta saanutta yli 80-vuotiaista, jotka eivät kuulu kotihoidon tai asumispalvelujen piiriin. Tavoitteena on, että yli 80-vuotiaat, joiden kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta, ovat saaneet neljännen koronarokotteen toukokuun loppuun mennessä.

Rokotusten etenemiseen vaikuttavat henkilöstöresurssit. Henkilöstötilanne on tällä hetkellä vaikea muun muassa sen vuoksi, että koronaan sairastuneita on runsaasti myös hoitohenkilöstössä.

Iäkkäiden neljännet koronarokotukset pyritään järjestämään mahdollisimman ripeällä aikataululla. Soittokierros aloitetaan henkilöistä, joiden kolmannesta koronarokotuksesta on kulunut eniten aikaa.

Kun soittokierros kolmesti rokotetuille yli 80-vuotiaille on saatu pääosin tehtyä, avataan ikäryhmälle myös mahdollisuus varata itse rokotusaika. Tästä tiedotetaan tarkemmin, kun ajanvaraus käynnistyy.

Omatoimista ajanvarausta ei käynnistetä heti alkuvaiheessa, koska tarjolla olevat rokotusajat eri rokotuspisteissä vaihtelevat rokotusresurssin mukaisesti. Tarjoamalla aikaa suoraan puhelimitse kulloinkin käytössä oleva rokotuskapasiteetti saadaan järjestelemällisesti ja tehokkaasti käyttöön.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.