Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Yli 60-vuotiaiden 4. koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy lauantaina – Joensuussa järjestetään Walk in -rokotustilaisuus

Yli 60-vuotiaiden 4. koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy lauantaina – Joensuussa järjestetään Walk in -rokotustilaisuus

Siun sote laajentaa neljänsien koronarokotusten ajanvarausta yli 60-vuotiaisiin. Lauantaista 13.8. klo 12 alkaen ajan neljänteen koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat ja yli 18-vuotiaat lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt.

Aika suositellaan varattavan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Puhelinajanvaraus palvelee maanantaisin klo 8–9 numerossa 013 330 2131. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisin soittopyynnön.

Uusia aikoja verkkoajanvaraukseen avautuu varattavaksi lauantaina 13.8. klo 12. Viikoille 33 ja 34 aikoja on varattavissa Siun soten rokotuspisteiden lisäksi Joensuuhun Mehiläisen rokotuspisteelle tiistaille 16.8. ja perjantaille 26.8. klo 8–16 sekä ilta-aikoja PK Terveyden rokotuspisteelle torstaille 18.8. ja keskiviikolle 24.8. klo 16 alkaen. 

Lisäksi Tohmajärven, Lehmon ja Pyhäselän terveysasemilla järjestetään neljänsiä koronarokotuksia myös viikonloppuna. Tohmajärven rokotusajat sunnuntaille 14.8. on jo varattavissa verkkoajanvarauksen kautta. Lauantaina varattaviksi tulevat Lehmon rokotusajat sunnuntaille 21.8. ja Pyhäselän ajat lauantaille 27.8. 

Yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan viittä koronarokoteannosta. Siun sote on tarjonnut ryhmään kuuluville aikaa neljänteen koronarokotukseen, ja parhaillaan käynnissä on soittokierros viidennen rokotteen osalta. Rokotusajan voi varata myös jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa. 

Neljänsiä koronarokotuksia ilman ajanvarausta Joensuussa yli 70-vuotialle ja yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville 13.8. 

Siun sote järjestää ilman ajanvarausta toteutettavan Walk in -koronarokotustilaisuuden Joensuussa lauantaina 13.8.2022 klo 9–15. Rokotukset järjestetään osoitteessa Malmikatu 9. Tarjolla on 400 Biontech-Pfizerin koronarokotetta. 

Rokotustilaisuudessa annetaan neljänsiä koronarokotuksia kaikille yli 70-vuotiaille sekä lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville yli 18-vuotiaille. Lääketieteelliset riskiryhmät tarkistaa THL:n verkkosivuilta

Rokotukset toteutetaan vuoronnumeroilla. Tilaisuuteen saapuvien on hyvä varautua odottamaan vuoroaan ulkona ja pukeutumaan sään mukaisesti. Rokotusta varten mukana tulee olla Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus sekä tieto kolmannen koronarokotteen rokotuspäivästä. Rokotuksia jatketaan klo 15 saakka, tai siihen saakka, kun rokotteita riittää.  

Neljäs koronarokote on mahdollista ottaa, kun kolmannesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotetta tarjotaan myös henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin. Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotetta, kun koronarokotteen ja sairastetun taudin välissä on ollut vähintään kuusi viikkoa. Tästä syystä henkilöillä, jotka ovat saaneet kolme koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin, ei ole tarvetta ottaa neljättä koronarokotetta. 

Lauantain rokotustilaisuudessa ei vielä tarjota neljättä koronarokotetta 60–69-vuotialle. Yli 60-vuotiaiden Walk in -rokotustilaisuutta on suunniteltu lauantaille 20.8. Siun sote tiedottaa tilaisuudesta tarkemmin ensi viikolla. 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.