Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Uusia koronavirustartuntoja vain karanteenissa jo olleilla

Uusia koronavirustartuntoja vain karanteenissa jo olleilla

Siun soten toiminta-alueella on varmistunut eilisen aikana viisi uutta koronavirustartuntaa ja tänään 24. marraskuuta vain yksi. Kaikki tartunnat liittyvät Joensuun tartuntaketjuihin, ja ne on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kaikkiaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin määrättyjä henkilöitä on Siun soten toiminta-alueella lähes 700.

Koronanäytteitä otetaan tällä hetkellä keskimäärin yli 500 päivässä ja näytteenottokapasiteetti riittää hyvin. Näytteitä otetaan tällä hetkellä Siun soten omien toimipisteiden lisäksi myös yksityisillä terveysasemilla.

Siun soten puhelinpalvelut ovat olleet hyvin kuormittuneita koko viikonlopun ja alkuviikon ajan. Jotta hoitoa tarvitsevat henkilöt pääsisivät läpi terveysasemille ja Päivystysapuun, on hyvä muistaa yleiset valtakunnalliset koronaviruksen neuvontanumerot sekä keskusteluapua tarjoavat tahot:

Joensuun kaupungin alue on tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta epidemian perustasolla. Alueellinen koronaviruksen tilannetyöryhmä kokoontuu viikoittain arvioimaan epidemian tilannetta sekä alueellisten suositusten ja toimenpiteiden riittävyyttä.

– Ratkaisevaa on se, miten meistä itse kukin toimii. Tiukkoja rajoituksia ja koronasulkuja ei pidä jäädä odottamaan, vaan kiinnittää omassa arjessa huomiota turvaväleihin, suojautumiseen sekä käsihygieniaan ja välttää sosiaalisia lähikontakteja, korostaa toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Lisätietoja ja toimintaohjeita:

Toimintaohjeet, suositukset ja tietoa koronavirustilanteesta: www.siunsote.fi/korona
Altistumispaikat: www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.