Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Siun sote valmistelee yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotusten käynnistämistä

Siun sote valmistelee yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotusten käynnistämistä

THL tiedotti 24.3., että se suosittelee 4. koronarokotusta 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille ihmisille. THL:n ohjeen mukaan neljäs rokoteannos yli 80-vuotiaille voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Siun sotessa on aloitettu rokotusten valmistelu. Rokotuksista tiedotetaan tarkemmin perjantaina 25.3., kun käytännön järjestelyjä on saatu tehtyä. Rokotusten järjestäminen yli 80-vuotiaille ja ikäihmisten hoivakotien asukkaille vaatii suunnittelua ja runsaasti henkilöstöresurssia.

Pohjois-Karjalassa on yhteensä noin 11 700 yli 80-vuotiaista, joista noin 94 prosenttia on ottanut 2. koronarokotetta ja 91 prosenttia on ottanut 3 koronarokotetta.

Aiemmin THL on suositellut 4. koronarokotetta voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. THL kertoo tiedotteessaan seuraavansa aktiivisesti muiden ikäryhmien ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien osalta epidemiatilannetta sekä virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon. Tässä vaiheessa 4. koronarokotetta ei tarjota perusterveille eikä riskiryhmään 1 tai 2 kuuluville alle 80-vuotiaille.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.