Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronatilanne ei helpota

Siun sote: Pohjois-Karjalan koronatilanne ei helpota

Pohjois-Karjalan koronatapausten ilmaantumisluku on noussut viikon aikana ja alueellinen tilannekuvatyöryhmä katsoo, että maakunta on kokonaisuudessaan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Paineet suositusten kiristämisestä ovat olemassa, mikäli nykyisiä rajoituksia noudattamalla ei saada tilannetta kohentumaan.

– Tarvitsemme kaikkien apua parantaaksemme koronatilannetta maakunnassa. Suositusten noudattaminen on äärimmäisen tärkeää. Viettäkää pääsiäinen vain läheisten kesken kotona ja välttää muutenkin kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja, vetoaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta pohjoiskarjalaisiin.

– Viimeaikaiset tartunnat olisivat olleet vältettävissä noudattamalla suosituksia. Tartuntoja on saatu perheen ja suvun kesken järjestetyissä juhlissa, mutta myös muista sosiaalisista kontakteista kuten harrastuksista saatujen tartuntojen määrät ovat nousussa, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns mainitsee.

Altistumisten osalta Siun sote pitää yllä verkkosivua www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Sinne kootaan altistumispaikat ja -ajat, joiden osalta kaikkia altistuneita henkilöitä ei ole pystytty nimeämään ja tavoittamaan henkilökohtaisesti.

Maakunnassa pidetään edelleen voimassa aiemmat suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

– Paineet suositusten kiristämiseen ovat todellakin olemassa. Joensuussa ollaan jo lähestulkoon leviämisvaiheessa koronaepidemian osalta. Toivomme, että esimerkiksi ravintoloita koskevat rajoitukset saataisiin purettua pian. Tämä vaatii kuitenkin koronaepidemian rauhoittumista, ja siihen tarvitsemme jokaisen pohjoiskarjalaisen panoksen. Noudattakaa suosituksia, muistakaa maskit, pitäkää turvavälit ja välttäkää toistenne tapaamista, Sirpa Kaipiainen toteaa.

Viikolla 12 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin 27, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui 24. Viikolla 12 tartunnat keskittyivät Joensuuhun ja Liperiin, mutta yksittäisiä tapauksia varmistui myös Valtimolla, Nurmeksessa, Lieksassa, Liperissä ja Polvijärvellä. Joukkoaltistumisia todettiin viikon aikana kuusi kappaletta.

Kuluvalla viikolla keskiviikkoaamuun 31.3.2021 mennessä uusia tartuntoja on varmistunut kahdeksan. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli keskiviikkoaamuna 179 henkilöä ja sairaalahoidossa kaksi.

Koronavirustestejä otetaan Siun soten toiminta-alueella noin 200–600 päivässä. Testejä tehdään ja analysoidaan myös viikonloppuisin ja pääsiäisen pyhinä.

Siun soten alueella on annettu 28.3. mennessä yhteensä 30 175 rokoteannosta, joista ensimmäisen rokoteannoksen saaneita henkilöitä on 26 673 ja toisen annoksen saaneita 3 501.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.