Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on edelleen perustasolla

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on edelleen perustasolla

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla ja voimassa olevat suositukset pysyvät ennallaan. Koronavirusepidemian alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui tänään 17.3. arvioimaan tilannetta ja epidemian leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten riittävyyttä.

– Viime aikojen kokemukset eri puolilta Suomea osoittavat, että muuntovirukset voivat todella nopeasti kääntää hyvän tartuntatilanteemme päälaelleen. Tulevia pääsiäisen pyhiä kannattaakin suunnitella viettävänsä oman lähipiirin kesken ja mieluiten täällä omassa maakunnassa, toteaa työryhmän puheenjohtaja, Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.

– Maltti on edelleen valttia, vaikka meillä maakunnassa tilanne on rauhallinen ja koronavirusrokotukset etenevät koko Suomessa. Vaikka olisi rokotuksen jo saanut, ei vielä pidä luopua suositusten noudattamisesta, eikä kannata lähteä vierailuille, sukujuhlille tai ottaa vastaan vieraita muualta Suomesta.

Viikolla 10 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin yhdeksän, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui kahdeksan. Kaksi tartunnoista todettiin ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä ja noin puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Joukkoaltistumisia ei todettu viikon aikana.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut 17. Tartunnoista 13 liittyy samaan tartuntaketjuun Joensuussa, josta on seurannut myös joukkoaltistumisia kouluissa. Tartuntaketju on kuitenkin hyvin tiedossa ja jäljitetty,. Muihin tällä viikolla todettuihin tartuntoihin ei liity laajempia altistumisia. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 113 henkilöä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.
Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 10 (8.-14.3.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Siun sotessa varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä (8.–14.3.2021): 9, muutos edellisviikkoon +1
  • Tartuntojen alkuperä selvitetty kaikissa tapauksissa
  • 7 vrk ilmaantuvuus (8.–14.3.2021): 2,2, muutos -2,2 *
  • 14 vrk ilmaantuvuus (1.–14.3.2021): 6,05, muutos -10,45 *
  • Koronanäytteitä (8.–14.3.2021): 1880, muutos -700
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus (kumulatiivinen): 1,07 %

*Ilmaantuvuusluvuissa ovat mukana tartunnat näytteenottopäivän mukaan.

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.