Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Niinivaaran terveysasema toimii viikon ajan etänä koronavirukselle altistumisten takia

Niinivaaran terveysasema toimii viikon ajan etänä koronavirukselle altistumisten takia

Niinivaaran terveysasema Joensuussa toimii 19.–22.1. välisen ajan pääosin etänä koronavirukselle altistumisten takia. Terveysaseman puhelinpalvelu toimii normaalisti ja valtaosa varatuista vastaanottoajoista pyritään hoitamaan etävastaanottoina esimerkiksi puhelimessa.

Niinivaaran terveysaseman henkilökunnasta parikymmentä henkilöä on määrätty karanteeniin ja siirretty loppuviikoksi etätyöhön koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikon lopulla terveysaseman henkilökunnan käytössä olevissa tiloissa.

Keskussairaalan henkilöstöravintolassa altistumisia on voinut tapahtua 14.1.21 arviolta klo 11–12 välisellä ajalla. Lähikontaktia henkilöstöravintolasta ei kuitenkaan ole tiedossa. Henkilöllä on ollut myös koronavilkku käytössä. Tartunnan saaneen lähikontakteja ollaan kartoittamassa ja heihin tullaan olemaan suoraan yhteydessä viimeistään huomenna 19.1.

Niinivaaran terveysaseman asiakkaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, jos varatun vastaanottoajan järjestelyt muuttuvat. Käytännössä lääkäreiden vastaanottoja ei tällä viikolla Niinivaaralla paikan päällä pidetä. Sen sijaan osa toimenpiteistä, kuten haavanhoidot, pystytään järjestämään terveysasemalla sovitusti.

Karanteeniin määrätyltä henkilökunnalta tullaan ottamaan koronavirustestit ennen töihin palaamista, vaikka oireita ei karanteenin aikana ilmenisikään. 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.