Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Neljännet koronarokotukset käynnistyvät yli 75-vuotiaille, joiden terveydentila on heikentynyt – ajanvaraus verkossa tai puhelimitse

Neljännet koronarokotukset käynnistyvät yli 75-vuotiaille, joiden terveydentila on heikentynyt – ajanvaraus verkossa tai puhelimitse

Siun sote käynnistää ensi viikolla 4. koronarokotukset tänä vuonna 75 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat heikentyneet. 4. koronarokotuksen voi ottaa, kun 3. rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajanvaraus vuonna 1947 ja sitä aiemmin syntyneiden 4. korokotuksiin avautuu verkkoajanvarauksessa lauantaina 14.5. klo 12 osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Puhelimitse ajan voi varata maanantaista 16.5. klo 8 alkaen numerossa 013 330 2131. Puhelinajanvaraus palvelee maanantaisin klo 8–9, muina aikoina puhelinajanvarausnumeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Soittopyyntöihin vastataan viikon sisällä pyynnön jättämisestä.

Siun sote laajentaa THL:n suosituksen mukaisesti 4. koronarokotuksen tarjoamista myös iäkkäille kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville. Kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville rokotetta tarjotaan palvelujen kautta. Iäkkäiden omaishoidettavien rokotusten yhteydessä myös tänä vuonna 75 vuotta täyttävillä omaishoitajilla on mahdollisuus ottaa 4. koronarokote. Halutessaan ajan rokotukseen voi varata myös itse verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.

Lisäksi 4. koronarokotusta tarjotaan myös edelleen yli 80-vuotiaille ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Jos kuulut edellä mainittuihin rokotusryhmiin, mutta et ole saanut Siun soten kautta aikaa 4. rokotukseen, voit varata ajan jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Yli 80-vuotialle ajanvaraus on mahdollinen myös normaalien verkko- ja puhelinajanvarauksien kautta. 

Uusia aikoja varattavaksi jälleen lauantaina

Ensi viikon (vko 20) koronarokotusajat tulevat varattavaksi verkkoajanvaraukseen lauantaina 14.5. klo 12. Yli 18-vuotiaat voivat varata verkkoajanvarauksen kautta ajan 1., 2. ja 3. rokotukseen. 12–17-vuotiaat voivat varata verkkoajanvarauksen kautta ajan 1. ja 2. rokotukseen.

Koronarokotuksia pyritään järjestämään kaikilla Siun soten terveysasemilla. Aikoja avataan rokottajaresurssien ja rokotettavien määrän mukaan. Kaikilla terveysasemilla rokotusaikoja ei ole varattavissa joka viikko, vaan rokotuspäiviä järjestetään esimerkiksi kahden viikon välein.

Rokotusaikoja on tarjolla virka-aikana Siun soten rokotuspisteiden lisäksi myös Joensuussa Mehiläisen rokotuspisteelle (Rantakatu 24, 2. krs) tiistaina 17.5. sekä keskiviikkona 18.5. PK Terveyden rokotuspisteelle (Voimatie 2, 2. krs) on varattavissa ensi viikolla myös ilta-aikoja torstaina 19.5. klo 16–20.

Muistathan huomioida suositellut rokotusvälit eri rokoteannosten ja mahdollisesti sairastetun koronavirustaudin jälkeen. Tarkempia tietoja rokotusväleistä sairastetun koronavirustaudin jälkeen löytyy THL:n sivulta: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen? (th.fi). Rokoteannosten suositellut rokotusvälit voi puolestaan tarkistaa Siun soten sivulta osoitteesta https://www.siunsote.fi/koronarokotukset

3. koronarokotetta tarjotaan täysi-ikäisten lisäksi myös voimakkaasti immuunipuutteisille ja riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille, jotka voivat varata ajan rokotukseen takaisinsoittopalvelun kautta numerosta 013 330 2705. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa.