Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Neljännet koronarokotukset jatkuvat – kysyntää rokotuksille on

Neljännet koronarokotukset jatkuvat – kysyntää rokotuksille on

Siun sote tarjoaa tällä hetkellä neljänsiä koronarokotusta kaikille THL:n suosittelemille ryhmille. Ajan neljänteen koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat, lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat sekä voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat.

Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat täysi-ikäiset

Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat voivat varata ajan neljänteen rokotukseen verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa siunsote.eaika.fi. Puhelimitse ajan voi varata maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön, joihin vastataan viikon kuluessa.

Voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat

Siun sote on tarjonnut voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille aikaa koronarokotuksiin soittamalla. Tällä hetkellä ryhmään kuuluville soitetaan rokotusaikoja viidenteen koronarokotukseen. Jos kuulut rokotusryhmään, mutta et ole saanut kaikkia suositeltuja koronarokoteannoksia, voit varata ajan takaisinsoittopalvelun kautta numerosta 013 330 2705.

Rokotusaikoja myös iltaisin ja viikonloppuisin

Uusia koronarokotusaikoja avataan varattavaksi jälleen lauantaina 27.8. klo 12. Rokotusaikoja on pyritty lisäämään mahdollisuuksien mukaan myös iltoihin ja viikonloppuihin. Viikonloppuaikoja on varattavissa ja tulossa varattaviksi Ilomantsiin, Pyhäselkään ja Polvijärvelle. Iltarokotuksia on Outokummussa maanantaina ja tiistaina 29.8.–30.8. klo 16–19.30. Joensuussa ilta-aikoja on PK-Terveydessä torstaina 1.9. ja 8.9.

Joensuussa 4. koronarokotuksia ilman ajanvarausta 27.8.

Toistaiseksi kesän viimeinen ilman ajanvarausta järjestettävä walk in -rokotustilaisuus pidetään Joensuussa lauantaina 27.8. klo 9–15 osoitteessa Malmikatu 9. Tilaisuudessa tarjotaan neljättä koronarokotetta kaikille yli 60-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville. Tilaisuudessa on tarjolla ainoastaan neljänsiä koronarokotuksia.

Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Tilaisuuteen saapuvien on hyvä varautua odottamaan vuoroaan ulkona ja pukeutumaan sään mukaisesti. Rokotusta varten mukana tulee olla Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus sekä tieto kolmannen koronarokotteen rokotuspäivästä. Tilaisuudessa on tarjolla 400 Biontech-Pfizerin koronarokotetta.

Neljäs koronarokote on mahdollista ottaa, kun kolmannesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotetta tarjotaan myös henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin.
Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotetta, kun koronarokotteen ja sairastetun taudin välissä on ollut vähintään kuusi viikkoa. Tästä syystä henkilöillä, jotka ovat saaneet kolme koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin, ei ole tarvetta ottaa neljättä koronarokotetta.