Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä pysynyt tasaisen suurena koko kesän ajan

Koronavirustartuntojen määrä pysynyt tasaisen suurena koko kesän ajan

Terveydenhuollossa todettujen koronavirustartuntojen määrä on pysynyt tasaisen korkeana koko kesän ajan Pohjois-Karjalassa. Tartuntojen määrän kasvu on mahdollista jälleen syksyn aikana ja tähän varaudutaan myös terveydenhuollossa.

Heinäkuun alusta lähtien valtaosa tartunnoista on ollut koronaviruksen BA.4.- ja BA.5.-muunnosten aiheuttamia. Valtaosa koronavirustartunnoista todetaan kotitesteillä, joten todellisia tartuntamääriä ei voida tietää.

Myöskään jätevesiseurannan tulosten perusteella koronaviruksen ilmaantuvuudessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia Joensuun Kuhasalon näytteenottopisteellä kesän aikana. Laboratoriovarmistettujen tartuntojen määrän kehitystä sekä koronaviruksen ilmaantuvuutta jätevesiseurannassa voi seurata THL:n verkkosivuilta: Katso jätevesiseurannan raportti

Koronaviruksen runsas ilmaantuvuus näkyy terveydenhuollossa, mutta kuormitus on pysynyt edelleen vakaana. Vuodeosastohoidossa on tällä hetkellä 30 potilasta, joista noin kaksi kolmasosaa on erikoissairaanhoidossa ja muut perusterveydenhuollossa. Suurin osa potilaista on vuodeosastohoidossa muun syyn kuin koronatartunnan vuoksi.

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 18.8. kesätauon jälkeen. Koronavirusepidemiaan liittyvät suositukset ovat maakunnassa ennallaan ja vastaavat valtakunnallisia suosituksia muun muassa maskien käytössä. Maskien käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä suositellaan edelleen tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Maakunnalliset suositukset löytyvät Sien soten verkkosivuilta: Katso alueelliset suositukset

Tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 22.9.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.