Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirusepidemiassa varovaisia rauhoittumisen merkkejä

Koronavirusepidemiassa varovaisia rauhoittumisen merkkejä

Valtakunnallisesti koronavirusepidemiatilanteen ennakoidaan rauhoittuvan kesää kohti. Virusta on Pohjois-Karjalassakin edelleen liikkeellä paljon, mutta terveydenhuollossa otetuissa testeissä todetut tartuntamäärät ovat hienoisessa laskussa.

Viime viikolla terveydenhuollossa todettiin 954 koronavirustartuntaa, kun edellisinä viikkoina virallisesti todettuja tartuntoja on ollut noin 1000–1100 viikossa. Koronavirustartuntojen todellinen määrä on huomattavasti suurempi, sillä valtaosa tartunnoista todetaan kotitesteillä.

Koronaepidemian hoito kuormittaa edelleen terveydenhuoltoa paljon, mutta vaikean koronavirustaudin vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden määrä on pysynyt tasaisena. Terveydenhuollon henkilökunnan omat sairastumiset sekä hoivakodeissa ja muissa laitoksissa todetut tartunnat hankaloittavat sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaa.

Pohjois-Karjalassa erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä hoidettavana 11 koronapotilasta ja perusterveydenhuollon osastoilla 13. Noin puolet sairaalassa olevista koronaa sairastavista potilaista on hoidossa muun syyn kuin koronan takia, ja koronavirustartunta on todettu sairaalaan joutumisen yhteydessä.

Käytä kasvomaskia, jos sinulla on oireita tai olet altistunut

Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui kahden viikon tauon jälkeen 21.4.2022. Työryhmä päivitti Pohjois-Karjalassa voimassa olevan kasvomaskisuosituksen THL:n suosituksen mukaiseksi.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan oireisille ja altistuneille, jos liikkuminen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä on välttämätöntä.

Erityisesti rokottamattomien yli 12-vuotiaiden sekä riskiryhmiin kuuluvien kannattaa käyttää maskia oman harkintansa mukaan.

Ennakoi lomakausi ja hoida rokotussuojasi kuntoon

Lähestyvä lomakausi ja mahdolliset lomamatkat kannattaa ennakoida riittävän ajoissa ja huolehtia rokotussuoja riittävän ajoissa kuntoon. Matkustusrajoitukset eri maissa vaihtelevat ja muutoksia kannattaa seurata esimerkiksi ulkoministeriön matkustustiedotteista.

Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 5.5.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.