Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronatartuntoja useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä – voi vaikuttaa palveluihin

Koronatartuntoja useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä – voi vaikuttaa palveluihin

Koronatartuntoja on todettu kuluvalla viikolla useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, niin Siun soten kuin yksityistenkin toimijoiden palveluissa. Tilanne voi vaikuttaa palveluihin ja esimerkiksi varattuja vastaanottoaikoja voidaan joutua perumaan äkillisesti.

Tartuntoja on todettu niin työntekijöillä kuin muun muassa ikäihmisten asumispalvelujen asiakkaillakin. Tartunnan saaneisiin henkilöihin on oltu suoraan yhteydessä. Altistuneet ovat saaneet tiedon ja ohjeet toimintayksiköiden kautta. Myös hoivakotien asukkaiden omaisiin on oltu yhteydessä.

Vierailuja ikäihmisten hoivakodeissa pyydetään harkitsemaan

Koronavirustartuntoja on todettu useissa ikäihmisten hoivakodeissa eri puolilla maakuntaa. Osa yksiköistä on asetettu kokonaan oireseurantaan tai karanteeniin. Jos yksikkö on karanteenissa, eivät vierailut ole mahdollisia. Jos yksikkö on oireseurannassa, suositellaan vahvasti välttämään kaikkia ei-välttämättömiä vierailuja ja käyntejä.

Valtaosa iäkkäistä hoivakotien asukkaista on rokotettu kolmeen kertaan. Rokote suojaa hyvin vakavaa koronavirustautia vastaan, mutta ikä on edelleen suurin riskitekijä.

Siun sote pyytää omaisia ja läheisiä harkitsemaan tarkkaan, onko vierailu läheisen luona juuri nyt välttämätön vai voisiko käynnin sijaan muistaa läheistään vaikkapa puhelinsoitolla.

Korona-altistumiset Siun soten toimintayksiköissä

Altistumisia on tapahtunut tällä viikolla Siun soten toimintayksiköistä Partalanmäen hoivakodissa Lieksassa, Toivonlahden hoivakodissa Ilomantsissa, Senioripihan hoivakodissa Joensuussa, Siilaisen akuuttikuntoutusosastolla, keskussairaalan teho-osastolla sekä Tohmajärven hammashoitolassa.

Senioripihan hoivakoti on kokonaisuudessaan ohjattu oireseurantaan, eikä vierailuja suositella oireseurannan aikana. Tohmajärven hammashoitolassa osa varatuista ajoista on jouduttu perumaan, mutta muutoin toiminta jatkuu normaalisti.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.