Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronatartunnan saaneille ohjeet tekstiviestillä, altistumispaikkojen ylläpidosta luovutaan

Koronatartunnan saaneille ohjeet tekstiviestillä, altistumispaikkojen ylläpidosta luovutaan

Pohjois-Karjalan alueella on keskiviikkoaamuun mennessä todettu jo lähes 200 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen suuren määrän vuoksi Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, eikä kaikille tartunnan saaneille pystytä enää soittamaan.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille välitetään jatkossa ohjeet tekstiviestinä. Tartunnan saaneita ohjeistetaan täyttämään esitietolomake ja lähettämään se tartunnanjäljitykseen. Tartuntatautipäivärahaan oikeuttava erityspäätös tehdään esitietolomakkeiden perusteella ja jäljityksestä ollaan tarvittaessa yhteydessä. Iäkkäille henkilöille sekä vieraskielisille soitetaan edelleen.

Tartunnan saaneille on avattu myös puhelinpalvelu tartunnanjäljitykseen. Puhelinpalvelu toimii numerossa 013 330 2111 takaisinsoittoperiaatteella ja se on avoinna kaikkina viikonpäivinä klo 8–16.

Altistumispaikkojen ylläpitämisestä verkkosivuilla luovutaan

Siun sote luopuu altistumispaikkojen ylläpitämisestä verkkosivuillaan, sillä paikkoja ei voida enää kattavasti kartoittaa tartunnanjäljityksessä. Lisäksi koronaviruksen leviämisalueilla on aina mahdollista altistua koronavirukselle julkisissa paikoissa.

Siun soten tartunnanjäljitys on priorisoitu THL:n ohjeistuksen mukaisesti suuren tartuntariskin tilanteisiin, joita ovat perhepiirissä tapahtuneet altistumiset, sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt, vastaanottokeskukset ja muut laitokset, kurssit ja leirit, joissa on yhteismajoitus sekä työpaikat, joissa on yhteismajoitus esimerkiksi kausityöntekijöille.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.