Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotusten ajanvaraus laajenee 12–15-vuotiaisiin

Koronarokotusten ajanvaraus laajenee 12–15-vuotiaisiin

12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotuksia järjestetään koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa erillisten koulukohtaisten suunnitelmien mukaan lähiviikkojen aikana 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille koululaisille ja opiskelijoille.

Siun sote tiedottaa koulu- ja luokkakohtaiset rokotusajat sekä mahdolliset koululaisia koskevat Walk in -rokotusajat Wilman kautta. Koronarokotusten lähtökohta on edetä vanhemmista nuorempiin ikäryhmiin koulujen rokotusten edetessä.

Siun sote laajentaa koronarokotusten ajanvarausta myös 12–15-vuotiaisiin. Rokotusajan voi varata tiistaista 10.8. alkaen verkkoajanvarauksen kautta. Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Rokotusaika on mahdollista varata myös puhelimitse maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131.

Tehosterokoteaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehoste annetaan samassa toimipisteessä, missä henkilö on saanut ensimmäisen rokotteen.

Alaikäinen saa itse päättää koronarokotuksesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Alaikäisen rokotuksen yhteydessä rokottaja arvioi nuoren päätöskyvyn. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumuslomake tulee lähipäivien aikana Wilmaan ja Siun soten kouluterveydenhuollon nettisivuille tulostusta varten.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.