Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotuskattavuuden parantamisessa loppukiri – 1. rokotusaikoja mahdollista toivoa pian kaikille Siun soten terveysasemille

Koronarokotuskattavuuden parantamisessa loppukiri – 1. rokotusaikoja mahdollista toivoa pian kaikille Siun soten terveysasemille

Pohjois-Karjalan koronarokotuskattavuudet ovat kokonaisuutena hyvällä tasolla. Koronarokotuksen 1. annoksen on ottanut noin 83 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Rokotussarjan 2. annoksenkin on saanut jo 74 prosenttia. Tämänhetkisen arvion mukaan yli 80 prosenttia maakunnan asukkaista on saanut kaksi rokotetta marraskuun alkupuolella.

Hyvistä prosenttiluvuista huolimatta Pohjois-Karjalassa on kuitenkin vielä noin 25 000 rokottamatonta yli 12-vuotiasta henkilöä. Lisäksi rokottamatta ovat kaikki alle 12-vuotiaat, joille ei ole vielä käytössä myyntiluvan saanutta koronarokotetta. Yli 12-vuotiaista eniten rokottamattomia henkilöitä on 20–24-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa 1. rokotteen on saanut noin 69 prosenttia. Seuraavaksi alhaisin rokotuskattavuus on 25–29-vuotiaiden ryhmässä, jossa 1. koronarokotteen on saanut noin 70 prosenttia.

Siun sote lähettää maanantaina 18.10. kaikille 20–24-vuotiaille tekstiviestin, jossa muistutetaan koronarokotteen tärkeydestä ja ajan varaamisesta. Jos koronarokotuksen on jo ottanut, voi tekstiviestin jättää huomiotta. Tekstiviestien toivotaan aktivoivan nuoria varaamaan aika rokotukseen viestissä olevan suoran ajanvarauslinkin kautta. Koronarokotuksen tärkein tehtävä on suojata rokotteen saanutta ja muita ihmisiä koronavirukselta. Rokote tuo lisäksi myös vapautta esimerkiksi matkustamiseen.

Täyden rokotussarjan saaneet henkilöt saavat koronarokotustodistuksen Omakanta-palvelun kautta tai pyytämällä todistuksen Siun soten potilaskertomusarkistosta. Myös alaikäisten rokotustodistuksen on mahdollista saada samaan tapaan. Lisätietoja aiheesta voi lukea osoitteessa www.siunsote.fi/-/koronatodistukset-omakannasta-tai-siun-sotelta

1. koronarokotus mahdollista saada omalla terveysasemalla

Siun sote kokeilee keskiviikosta 20.10. alkaen verkkoajanvarauksesta palvelua, jonka kautta on mahdollista jättää toive 1. koronarokotuksesta omalle terveysasemalle, jos aikoja ei ole varattavissa. Toiveen yhteyteen jätetään yhteystiedot, jotta Siun sote voi olla yhteydessä rokotusajan sopimiseksi. Jos toiveen jättänyt henkilö varaa myöhemmin koronarokotusajan verkkoajanvarauksen kautta, poistuu hänen toiveensa rokotusajasta automaattisesti. Toivetta ei täydy näin ollen itse perua.

Palvelun kautta voi jättää toiveen 1. koronarokotusajasta myös niille terveysasemille, joilla ei enää pääsääntöisesti järjestetä rokotuksia. Siun sotelta on toivottu koronarokotusten järjestämistä nykyistä useammalla terveysasemalla. Keskiviikkona käynnistyvällä palvelulla kartoitetaan rokotustarvetta ja pyritään järjestämään rokotusaikoja sinne, missä tarvetta on.

Toiveen 1. koronarokotuksesta voi jättää verkkoajanvarauksessa osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Valitse kohta ”Pyydä 1. koronarokotusaikaa”. Painikkeen takaa löytyy lisäohjeita toiveen jättämiseksi. Siun sote on yhteydessä toiveen jättäneisiin henkilöihin puhelimitse, kun rokotusaika on mahdollista järjestää.

Siun sote järjesti koronarokotuksia alkuvaiheessa yli 20 rokotuspisteellä. Järjestely oli mahdollista yli 65-vuotiaiden rokotusten kohdalla, koska ikäryhmään kuuluvia henkilöitä asui tasaisesti kaikkialla maakunnassa. Nuorempiin ikäluokkiin siirryttäessä ikäluokkien alueelliset erot kasvoivat, minkä vuoksi rokotuspisteitä keskitettiin rokotehävikin ehkäisemiseksi.

Koronarokotteet eivät ole yksittäispakattuja, vaan yhdestä rokotepullosta saa noin kuusi koronarokoteannosta. Tämän vuoksi yhdelle rokotuspisteelle pyritään saamaan useampia rokotettavia samalle päivälle. Näin estetään rokotehävikkiä.

Nykyisillä rokotuspisteillä koronarokotukset jatkuvat tuttuun tapaan. Uusia koronarokotusaikoja avautuu varattavaksi verkkoajanvaraukseen lauantaina 16.10. klo 12 ja maanantaina 18.10. klo 8. Rokotusajan voi varata osoitteessa https://siunsote.eaika.fi.

Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Ohjeita ja lisätietoa Siun soten koronarokotteista löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.