Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronan takia sairaalaan joutuneiden määrä pysynyt tasaisena

Koronan takia sairaalaan joutuneiden määrä pysynyt tasaisena

Pohjois-Karjalassa on edelleen runsaasti koronavirustartuntoja, ja sairaalahoidon tarve on pysynyt tasaisena.

– Kolmas rokotusannos suojaa hyvin sairaalahoitoa vaativalta koronavirustaudilta. On hyvä, että ehdimme rokottaa suurimmassa riskissä olevat ikääntyneet sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat ennen tartuntojen laajempaa leviämistä, toteaa alueellisen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Heikkinen.

– Rokotukset jatkuvat edelleen ja ne kannattaa ottaa. Koronan takia sairaalaan joutuneista potilaista valtaosa on ollut rokottamattomia, Heikkinen jatkaa.

Toimintaohjeet painottavat kotitestejä ja sairaana kotiin jäämistä

Koronavirustartunnan saaneiden ja virukselle altistuneiden toimintaohjeet ovat muuttuneet. Uudet ohjeet painottavat sitä, että oireisena tulee jäädä kotiin ja välttää kontakteja toisiin ihmisiin vähintään viiden vuorokauden ajan. Kotitestin voi tehdä halutessaan. Terveydenhuollossa otettaviin koronatesteihin ohjataan jatkossa lähinnä vain riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviä.

Koronavirukselle altistuneita puolestaan neuvotaan seuraamaan oireita viiden vuorokauden ajan sekä välttämään ylimääräisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Tartuntatautilain mukaisia karanteeni- ja eristyspäätöksiä ei pääsääntöisesti enää laadita.

Suositukset ennallaan

Maakunnassa on edelleen voimassa suositus etätyön tekemisestä ja kasvomaskin käyttämisestä niin julkisissa sisätiloissa kuin sellaisissa ulkotiloissa, joissa oleskelee muitakin ihmisiä. Yksityistilaisuuksien järjestämistä ei suositella. Valtioneuvoston määräämät ravintolarajoitukset ovat toistaiseksi voimassa. Voimassa ovat vielä myös aluehallintoviraston päätökset kokoontumisrajoituksista. Rajoitukset koskevat yli 20 hengen julkisia tilaisuuksia sisätiloissa ja yli 50 hengen tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille: Katso alueelliset suositukset ja rajoitukset

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 10.2.2022.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 3 (17.–23.1.2022)

Pohjois-Karjalan alueellinen testausstrategia painottaa kotitestejä, eikä kaikkia oireisia ohjata terveydenhuollossa tehtävään koronatestiin. Kotitesteillä todetut koronatartunnat eivät näy tilastoiduissa tartuntamäärissä eivätkä ilmaantuvuusluvuissa.

  • Koronavirustartuntojen määrä: 1076, muutos edellisviikkoon +58.
  • Tartunnan saaneista rokottamattomia 35,3 %, 1. rokotuksen saaneita 8,3 %, 2–3 rokotetta saaneilla 53 %. Rokotustieto puuttuu 3,4 %.
  • 14 vrk ilmaantuvuus (10. -23.1.2022): 1146,31, muutos -37,94
    • Ilmaantuvuus rokottamattomilla tai osittain rokotetuilla 2221, täysin rokotetuilla 988.
    • Ilmaantuvuus kertoo tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden.
  • Koronasta aiheutuva terveydenhuollon kuormitus: vaikea*
    • Keskussairaalassa ja terveysasemien vuodeosastoilla hoidossa olevia potilaita yhteensä 8 (27.1.2022). Erikoissairaanhoidossa 5, perusterveydenhuollossa 3.

*Terveydenhuollon kuormitus mittaa Siun soten keskussairaalassa ja terveyskeskussairaaloissa hoidettavina olevien koronapotilaiden määrää suhteessa käytettävissä oleviin hoitopaikkoihin ja resursseihin asteikolla vähäinen – kohtalainen – vaikea

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.